• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Merkez Parti’den tezkere çıkışı: Diktatörün savaş oyunu

Merkez Parti’den tezkere çıkışı: Diktatörün savaş oyunu
Meclis'te görüşülecek Irak ve Suriye tezkeresi ile ilgili yeni kurulan Merkez Parti Başkanı Abdürrahim Karslı'dan da tepki geldi.

Merkez Parti Genel Başkanı Abdürrahim Karslı, bugün TBMM'de görüşmeleri yapılacak olan Tezkere ile ilgili olarak hükümeti sert bir dille eleştirdi. Karslı, ''Buna evet demek, Türkiye’yi sonucu belli olmayan bir savaşa sürüklemek ve sebebi olmayan bir şekilde askerimizi ölüme götürmek demektir'' dedi.

Karslı'nın açıklamaları şöyle:

EVET DEMEK ASKERİMİZİ ÖLÜME GÖTÜRMEK DEMEK!

"Bugün TBMM’de tezkere oylaması var. Buna evet demek, Türkiye’yi sonucu belli olmayan bir savaşa sürüklemek ve sebebi olmayan bir şekilde askerimizi ölüme götürmek demektir. Bu arenada kimin ne söylediği ise belli değildir. Evvela bu koalisyonda kimlerin olacağı belli olmadığı gibi, bizim rolümüz, kimlere karşı nerede ne yapacağımız ise açıklanmamıştır.

KİMİNLE SAVAŞACAĞIZ? SURİYE İLE Mİ, PKK İLE Mİ, İŞİD İLE Mİ?

Mesele kimin ile savaşacağız. Suriye ile mi, PKK ile mi, İŞİD ile mi?

Sonuçta neyi elde edeceğiz. Tampon bölge mi, uçuşa yasak bölge mi, yoksa özellikle İngilizlerin bahsettiği gibi, belli noktalara kara hareketi mi?

İŞİD arkasında kimlerin olduğu bellidir. İslam’a ve Müslümanlara zarar vermeyi amaçlayan bir örgüttür. Mesela bizim rehinlerimizi niye aldı, niye bıraktı. Tesirli güç ve sözünü dinlediği kimlerdir. Böyle bir örgütün ve bu yapılanların İslam ile, insan ile, insaf ile, ahlak ile ne alakası var.

ABD ve diğer küresel güçler yıllardan beri Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına çekmek istiyorlar.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU BU OYUNU YILLARCA OYNADI

Bizim erkanı hükümetimiz ise bunlarla beraber çalışıyor. Yıllardan beri Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu, iktidar olmak için önlerini açan ve anlaştıkları küresel güçlerin isteği ile bu oyunu oynadılar. Bir insan göz göre göre memleketinin, komşuları ile olan ilişkilerini bu noktaya getirmiş ise durup düşünmek gerekiyor.

O BÖLGEDE KÜRT DEVLETİ KURULMAK İSTENİYOR

1991 yılında ABD’nin isteği ile 36 paralelin kuzeyine yerleştirilen çekiç güç nasıl PKK’yı eğitti  ve büyüttü ise bu defa yapılması istenilen de PKK, PYD, PEŞMERGE’nin beraber eğitilip, tek parça silahlı güç oluşturulup, o bölgede kurulmak istenilen Kürt devletini hayata geçirmektir.

BİR DİKTATÖRÜN EN SON OYNAYACAĞI OYUN SAVAŞ OYUNUDUR

BU sebeple Davutoğlu PYD’de çözüm sürecine dahil olsun diyor. 1991 yılında yapılan planı ABD’den dönerken Özal, bunu da yine aynı yolculukta Erdoğan’a ilan ettirdiler. BOP’un eş başkanı vazifesine devam ediyor. Meclis ve hükumet varken Cumhurbaşkanı hala hükumet gibi konuşuyor. Bir diktatörün en son oynayacağı en tehlikeli oyun “savaş” oyunudur.

ABD’nin sevdası Asya ve Afrika’ya bu maşaları kullanarak ucuza ve kendisi kan dökmeden hakim olmaktır. Ancak unutmayalım, bu oyunda Çin, Hindistan, Rusya gibi güçler de var.  Kolay kolay bitmez.

SINIRLARDA TEHLİKE VARSA BU YETKİ KABUL EDİLEBİLİR

Ülkeye bir tecavüz veya yakın sınırlarda tehlike varsa belki bu yetki kabul edilebilir. Fakat sınırsız ve yabancı askerlerin de geçmesini temin eden bir yetki olmamalıdır. Türkiye’nin böyle bir gücü varsa, şimdiye kadar tarihten kaynaklana sebeplerle ve birbirimizle olan akrabalık veya diğer bir çok sebeplerle kendi programını yapıp, istediği yere kadar girebilir ve orada kalabilirdi. Fakat bunu yapmadı ve yapamadı.

BAĞDADA SEFER OLUR FAKAT ZAFER OLMAZ!

Eskiden beri söylenilen bir söz vardır. Bağdada sefer olur, fakat zafer olmaz. Aman dikkat edelim. Bizim irademiz dışında planlanan bir savaşta evlatlarımızı öldürtmeyelim.

BAŞKALARININ HİZMETKARI OLMAYALIM

Memleketimizi sonucu meçhul şekilde yabancılara açmayalım. Başkalarının senaryolarının hizmetkarı olmayalım."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim