• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Merkel: Yunanistan'ı Şimdi Terk Edemeyiz

Merkel: Yunanistan'ı Şimdi Terk Edemeyiz
Almanya Başbakanı, Yunanistan'ın kuzey sınırında yaşanan zor durum için Avusturya'yı suçladı, "Yunanistan'ı euro ve Schengen kanatları altında tutmaya çalıştık, şimdi terk edemeyiz" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel göçmen krizi konusunda Alman devlet televizyonu ARD'de yaptığı açıklamada "Bir ülke acı çekerken yalnız bırakmak, sınırlarını kapatmak Avrupa anlayışına yakışır bir davranış değildir" dedi ve Yunanistan'ın kuzey sınırında yaşanan zor durum için Avusturya'yı suçladı.

(Komşu ülkede iki Pakistanlı göçmen, Atina'nın merkezindeki Viktorya Meydanı'nda protesto için kendini asmaya kalkmış, mültecilerden biri bilincini yitirmişti.)

"YUNANİSTAN'I ŞİMDİ TERK EDEMEYİZ"

"Avusturya günde yalnız 80 göçmen almaya karar verdiği andan beri Yunanistan'da bu durum meydana geldi. Yunan Başbakanı Aleksis Çipras ile devamlı irtibatta bulunmaktayız" diyen Merkel, yardım etmeye hazır olduğunu, ancak UNHCR yardımıyla durumun üstesinden gelineceğine inanıldığını ekledi. Akabinde "7 Martta buluşup bu konu üzerinde odaklanmamız gerek. Yunanistan'ı euro ve Schengen kanatları altında tutmaya çalıştık, şimdi terk edemeyiz. Birimiz sınırlarını kapatırken diğerinin acı çekmesi doğru değildir. Bu benim Avrupa'm değildir" dedi ve şöyle devam etti:

"Bu günlerde Yunanistan'da yaşananlara baktığımızda, tam korkmamız gereken durumun yaşandığını fark edeceğiz. Buna izin vermememiz gerek."

7 BİNDEN FAZLA SIĞINMACI MAHSUR

Bu arada Eidomeni'de 7.000'den fazla sığınmacı-göçmen mahsur kalmış durunda. Pire Limanı'nda biriken 3.500'den fazla insan otobüslerle onları barındıracak binalara sevk edildi. Atina'nın ve tüm ülkenin birçok meydanında kurulan kamplarda bu insanların yiyecek, içecek, giyim ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması gitgide zorlaşıyor. Avrupa Kurulu'na göre ülkede 25.000'den fazla sığınmacı bulunuyor. Bu arada Adalara çıkan sığınmacı sayısı hava şartlarının müsait olması dolayısıyla azalacak yerde artıyor. Dün Midilli'ye 900 kişi, Sakız Adası'na ise 300 kişi çıktı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim