• BIST 9142.4
  • Altın 2321.249
  • Dolar 32.3855
  • Euro 34.8742
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 14 °C

Merkel koltuk değnekleriyle mesaiye başladı

İsviçre'de kayak yaparken düşmesi sonucu kalça kemiğinin çatlaması nedeniyle resmi programlarının çoğunu iptal eden Merkel, koltuk değnekleriyle mesaisine başladı.

İsviçre'de kayak yaparken düşmesi sonucu kalça kemiğinin çatlaması nedeniyle resmi programlarının çoğunu iptal eden Almanya Başbakanı Angela Merkel, koltuk değnekleriyle de olsa mülteciler için yardım toplayan çocukları ve gençleri kabul etti.

Noel tatilinde İsviçre'de kayak yaparken düşen ve kalça kemiğinde çatlak meydana gelen Merkel, doktorlarının üç haftalık istirahat tavsiyesine rağmen daha önce planlanan program kapsamında Başbakanlığa gelecek çocuklarla olan randevusunu iptal etmedi.

Kazanın ardından bugün ilk kez kameraların karşısına çıkan Merkel, Hristiyan gelenekleri uyarınca her yıl Noel'in ardından ev ve iş yerlerini dolaşarak yardım toplayan çocuklar ve gençlerle Başbakanlık'ta bir araya geldi.

Geleneksel kostümler giyen çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren ve onlarla şarkılar söyleyen Merkel, burada yaptığı konuşmada, mülteciler için toplanan yardımlar için çocuklara teşekkür etti.

"Bu yardımları toplarken yalnızca Almanya'daki ihtiyaç sahiplerini değil, tüm dünyayı düşünmeniz önemli" diyen Merkel, tüm dünyada mültecilerin büyük zorluklarla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Evlerinden ayrılmak zorunda kalanlar, yarın nerede kalacaklarını bilmeyenler, yemekleri olup olmayacağını bilmeyenler var" ifadesini kullandı.

Özellikle Suriye'deki kriz nedeniyle büyük mülteci akınına uğrayan Lübnan'da durumun zor olduğunu belirten Merkel, buradaki durumun iyileşmesi için çaba göstereceklerini, bu kapsamda Lübnan'daki Suriyeli mülteci çocukların eğitimi için okul yaptırmak istediklerini belirtti.

Merkel, Alman gençlerin ve çocukların gösterdiği çabalara teşekkür ederken,  kendisinin de destek vermek istediğini belirterek, yapacağı yardımı bir zarf içerisinde çocukların taşıdığı sandığa attı.

Ertelenen ziyaretler

Merkel, Noel tatilini geçirdiği İsviçre'nin Engadin tatil bölgesinde kayak yaparken düşmüş, ağrılarının artması üzerine 28 Aralık'ta Berlin'e dönmüştü. Hastanedeki kontrollerde sol kalça kemiğinde çatlak tespit edilen Merkel'e doktorları 3 hafta istirahat yapmasını tavsiye etmişti.

Merkel'in bu hafta Polonya'ya yapmayı planladığı ziyaret ve Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel'in Berlin ziyareti ertelenmişti.

Öte yandan, Başbakan Merkel'in, çarşamba günü yapılacak bu yılın ilk bakanlar kurulu toplantısına ise katılacağı bildirildi.  

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim