• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Merkel: İlişkilerimiz yoğun bir şekilde sürmeli

Merkel: İlişkilerimiz yoğun bir şekilde sürmeli
Başbakan Binali Yıldırım ile Almanya Başbakanı Angela Merkel görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Merkel yaptığı açıklamada, "İlişkilerimiz yoğun bir şekilde sürmeli." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesi sona erdi. Görüşme sonrası Merkel ve Yıldırım ortak basın toplantısı düzenledi.

Merkel yaptığı açıklamada, "Deniz Yücel bizim için büyük önem taşıyor. Hukuk devleti ilkelerini görüştük." dedi.

Merkel, "15 Temmuz darbe girişimini tekrar kınadım. Sorunlar ne kadar büyük olursa olsun konuşarak çözüm bulunabilir. İlişkilerimiz yoğun bir şekilde sürmeli. İlişkilerde güven duygusu önemlidir. NATO açısından ABD ile ilgili kaygılarımız var" ifadelerini kullandı.

Merkel, "Vize muafiyeti için belli şartlar konuşuldu." dedi.

Yıldırım, "15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişimi sonrası darbecilerin yargılanması konusundaki ve memuriyetten çıkarılanlar konusundaki düşüncelerini, Sayın Merkel bizimle bir kez daha paylaştı. Almanya bir hukuk devleti, Türkiye de bir hukuk devleti. Hukuk devleti kuralları içerisinde bunların yargılamaları devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, "Türkiye NATO sınırlarını da koruyor. Türkiye büyük göç akınlarını önlüyor. Türkiye-Almanya ilişkilerinde hassasiyetlerimiz bellidir. Bizim için PYD/PKK terör örgütüdür. DEAŞ'la mücadeledeki kararlılığın bu terör örgütleriyle de mücadelede sürdürülmesini istiyoruz." dedi. 

Yıldırım, "Deniz Yücel ve diğer zanlılar, tabi ki belirli suçlamalara maruz olarak tutuklu durumdalar. Bunlar, mahkemelerin kendi kapasitesinde, yetkisinde görülüyor ve bunlardan geçmişte birkaç tanesinin mahkemesi görüldü ve gereği yapıldı. Burada da ümit ediyorum ki hukuk devleti kuralları içerisinde gereken yapılacaktır. Bize düşen mahkemeye yardımcı olmak, mahkemenin işini kolaylaştırmak, onların önünü açmak. Gerek Deniz Yücel davası gerekse diğer davalar hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde devam ediyor. Şunu herkesin takdir etmesini bekliyorum; Türkiye, büyük bir darbeye maruz kaldı. Binlerce bu darbeyle ilgili dava açılan insanlar var. Mahkemeler çok yoğun. Dolayısıyla buradaki iş yükünden kaynaklı gecikmeler olabilir. Ümit ederim kısa sürede duruşması yapılır ve bir sonuç elde edilir." dedi. 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim