• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Meriç Nehri'nde mahsur kalan kaçakların yardımına asker koştu

Meriç Nehri'nde mahsur kalan kaçakların yardımına asker koştu
Yunanistan'a geçmeye çalışırken botlarının patlaması sonucu Meriç Nehri'nde mahsur kalan Suriyeli kaçaklara Türk askeri yardım etti.

Yasa dışı yoldan Yunanistan'a geçmeye çalışırken botlarının patlaması sonucu Meriç Nehri'nde mahsur kalan Suriyeli kaçaklara Türk askeri yardım etti.

Alınan bilgiye göre, Uzunköprü ilçesine bağlı sınıra yakın Gemici köyünden 3 botla Meriç Nehri'ne açılan 20 Suriyeli kaçak, nehirde bir süre ilerledi. Kaçaklardan bir kısmını taşıyan botlardan ikisi bir süre sonra patladı. 2'si çocuk, 4'ü kadın 13 kaçak, nehirdeki bir adacıkta mahsur kaldı.

Kaçaklardan Türkçe bilen Mesut Reyan, jandarmayı arayarak yardım istedi. Ekipler, telefon sinyalinden kaçakların bulunduğu yeri tespit etti. Kaçaklar, AFAD ekiplerinin de desteğiyle adacıktan kurtarılarak kıyıya çıkarıldı.

Askerler, soğuktan üşüyen kaçaklara montlarını verdi, kaçakların ıslanan elbiseleri kurutuldu, acıkan kaçaklar doyuruldu. Kaçaklar arasındaki 2 yaşındaki hasta çocuk, Uzunköprü Devlet Hastanesinde tedavi edildi.

Diğer kaçaklar aranıyor

Yunan askerinin yardım etmediği iddiası

Kaçaklardan Mesut Reyan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunanistan'a geçmek için Yunan sınırına yakın Gemici köyünden 20 kişiyle botlara bindiklerini söyledi. Nehirde bir süre seyrettikten sonra botlarının patladığını belirten Reyan, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Kaçakçıyla İstanbul'da buluştuk. O da Suriyeli'ydi. Bot patlayınca kaçakçı bizi bırakıp kaçtı. 13 kişi mahsur kaldık. 7 kişinin başına ne geldi bilmiyoruz. Belki karşıya geçtiler, belki boğuldular. Bizden kişi başı 2 bin avro istediler. Bin avrosunu vermiştik. Kalanı geçince verecektik. Yunan askeri bizi suyun içinde gördü ama 'ölün, boğulun' diye bize yardım etmedi. Biz de Türk askerinden yardım istedik. Onlara çok teşekkür ediyoruz."

Reyan, bir daha asla bu yolu denemeyeceklerini ifade ederek, "Bir daha asla bu yola gelmeyiz. Çocuklar perişan oldu. 2 yaşındaki Ezel, birkaç ay önce ameliyat olmuştu. Suda çok kaldı, yoruldu. Şimdi çok halsiz. Kendisine bir şey olmasından korkuyoruz" diye konuştu. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim