• BIST 9698.85
  • Altın 2494.436
  • Dolar 32.5851
  • Euro 34.8562
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

’Merhamet Ve Adalet Konulu Uluslararası Kısa Film Yarışması’na Başvurular Başladı

’Merhamet Ve Adalet Konulu Uluslararası Kısa Film Yarışması’na Başvurular Başladı
Çekmeköy Belediyesi, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin örnek hayatının farklı yönleriyle bilinmesi için "Merhamet ve Adalet Konulu...

Çekmeköy Belediyesi, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin örnek hayatının farklı yönleriyle bilinmesi için "Merhamet ve Adalet Konulu Uluslararası Kısa Film Yarışması" düzenledi. Profesyonel ve amatör tüm katılımcılara açık olan kısa film yarışmasına, 08 Nisan 2016'ya kadar eser gönderilebilecek. Yarışmanın ödül töreni 12 Mayıs 2016'da CRR konser salonunda gerçekleştirilecek.

AMAÇ, PEYGAMBERİMİZİ TANITMAK

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, 2014 yılında da aynı amaçla "Biz O'nu Çok Sevdik-Siyer-i Nebi Yarışması" düzenlediklerini hatırlatarak "Kısa film yarışması ile peygamber sevgisinin, adalet ve merhamet kavramlarının insanların gönlünde yer etmesi amacıyla mütevazı bir adım attığımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

'Merhamet ve Adalet Konulu Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın başkanı ve jüri üyesi Faysal Soysal ise amaçlarının "Efendimizin merhamet ve adalet özelliklerinin sinema perdesinde farklı hikaye yorumları ile yer bulması" olduğunu belirtti.

YARIŞMA HERKESE AÇIK

Yarışmanın web sitesi http://merhametveadalet.com adresinde yer alan bilgilere göre, "Merhamet ve Adalet Konulu Uluslararası Kısa Film Yarışması" profesyonel ve amatör tüm katılımcılara açık. Yarışmaya 08 Nisan 2016 tarihine kadar eser gönderilebilecek. Yarışmanın ödül töreni ise 12 Mayıs 2016'da CRR konser salonunda gerçekleştirilecek.

20 ESERE ÖDÜL VERİLECEK

Yarışmada toplam 20 esere ödül verilecek. Ödüller şöyle: Birinciye 30 bin, ikinciye 20 bin, üçüncüye 15 bin TL. Ayrıca dördüncüden yirminciye kadar 2'şer biner TL mansiyon ödülü verilecek.

Ödül törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılması bekleniyor.

JÜRİ ve DANIŞMA KURULU

Jüri başkanlığını "Cennetin Çocukları" filmiyle Oskar'a aday gösterilen İranlı yönetmen Majid Majidi'nin yaptığı Merhamet ve Adalet Konulu Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda, Türkiye'den Osman Sınav, Bosna'dan Şahin Sisic, Filistin'den Rashid Masharawi, yine Türkiye'den Hasan Ali Yıldırım, Faysal Soysal ve Mehmet Özgür jüri üyesi olarak bulunuyor. Yazar Cihan Aktaş, Senarist-Yönetmen Elif Eda Karagöz, Yapımcı Ferhat Eşsiz ile Sinema Eleştirmeni Bünyamin Yılmaz da, Ön Seçici Kurul Üyeleri olarak görev yapacak.

Merhamet ve Adalet Konulu Kısa Film Yarışması'nın Danışma Kurulu'nda ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, Eğitimci Recep Kabakçı, Yönetmen Nazif Tunç ve Oyuncu Adnan Erdoğan bulunuyor.

Merhamet ve Adalet Konulu Uluslararası Kısa Film Yarışması'na dair bilgilere http://merhametveadalet.com adresinden ulaşılabilir.

’Merhamet Ve Adalet Konulu Uluslararası Kısa Film Yarışması’na Başvurular Başladı

’Merhamet Ve Adalet Konulu Uluslararası Kısa Film Yarışması’na Başvurular Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim