• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

‘Merhamet’ ile değişen hayatlar

‘Merhamet’ ile değişen hayatlar
Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Merhamet Eli" projesi, 3 yetim çocuk annesi Hatice Görmemiş'in hayatını değiştirdi.

Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Merhamet Eli" projesi, 3 yetim çocuk annesi Hatice Görmemiş'in hayatını değiştirdi. Yaşadığı zor günleri Şehitkamil Belediyesinin sağladığı olanaklarla aştığını dile getiren Görmemiş, projenin hayatında yaptığı değişimleri anlattı.

Şehitkamil Belediyesi, uyguladığı "Merhamet Eli" projesi ile yetim, öksüz çocukların ve ailelerinin hayata umutla bakmalarını sağlıyor. Proje kapsamında yetim ve öksüz çocuklu aileler önce tespit ediliyor ve daha sonra yapılması gereken çalışmalar sırasıyla yapılıyor. Çocuklara yönelik; eğitim, gıda, giyim gibi yardımların yanı sıra yapılan sosyal-kültürel etkinliklerle onların sosyal hayata daha kolay adapte olmaları sağlanıyor. Eşini kaybettikten sonra 3 çocuğuyla çok zor durumlar yaşadığını ifade eden Hatice Görmemiş, tüm bu zorlukları "Merhamet Eli" projesi sayesinde atlattığını vurguladı. Henüz 28 yaşında ve en küçük kızına hamileyken eşini kaybettiğini söyleyen Görmemiş, hayata Şehitkamil Belediyesinin imkanlarıyla tutunduğunu aktardı.

"Yaşadıklarımı anlatmaya kelimeler yetmez"

Eşini kaybettikten sonra anlatılamayacak derecede zorluklar yaşamak zorunda kaldığını belirten Hatice Görmemiş, "7 sene önce eşim vefat etti. Büyük kızım 7 yaşındaydı, ortanca kızım 3 buçuk yaşındaydı ve en küçük kızım da daha dünyaya gelmemişti. Rabbim, kimseye yaşatmasın. Yaşadıklarımı anlatmaya kelimeler yetmez. Kendimi, aydınlık bir yolda yürürken, karanlık bir kuyuya düşmüş gibi hissetmiştim. Dışarıya çıkamazdım. Çok zor günler geçirdim. O zamanlar ne yapacağımı düşünüyordum. Çok kötü hissediyordum. 3 çocukla ne yapardım, diye düşünüyordum. Nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyordum. Daha sonra benim kendi adıma kurtarıcı olarak gördüğüm 3 melek gibi hoca beni buldu. Bize yaptıkları hizmeti anlattılar" dedi.

"Benim ayakta durup da çocuklarımı güzel yerlere getirmem için bana güven aşıladılar"

İleri ki zamanlarda çocuklarının önemli konumlara gelmesini isteyen Hatice Görmemiş, bu nedenle eğitim konusunu çok önemsediğinin altını çizdi. Görmemiş, "Her şeyin başı eğitim. Kızlarımız okusunlar diyoruz ama onun için de destek lazım. Yetim Koordinasyon Merkezimiz, hem annelerimizi eğitiyor hem de çocuklarını. Ben, Yetim Koordinasyon Merkezimizde psikolojisi bozuk birçok çocuğun ilerleyen dönemlerde iftihar belgesi, takdir belgesi aldıklarını gördüm. Ki benim çocuğum da bu çocuklardan biriydi. Benim çocuğum da okulda iftihar belgesi aldı. Hocalarımız, bir aile sıcaklığında yaklaşım gösteriyor. Biz, komşuya çıkamayız ama hocalarımızın yanına rahatlıkla gidiyoruz. Yetim Koordinasyon Merkezi, bizim baba evimiz. Nefes alabildiğimiz tek yer. Çocuklarımızı götüremediğimiz yerlere, yaptıramadığımız sosyal aktivitelere götürüyorlar. Hocalarımız çocuklara bizden çok daha fazla sıcak, iyi davranıyor. Haklarını ödememiz imkansız. Benim ayakta durup da çocuklarımı güzel yerlere getirmem için bana güven aşıladılar. Çocuklarım, okuyarak ilerde düşkün olanlara, babasını kaybedenlere sahip çıkmak istiyor. Çocuklarım şimdiden ileride Yetim Koordinasyon Merkezimizde gönüllü olarak çalışmak istiyor. Hocalarımız emekli olduklarında yerlerine geçecek kişiler var" şeklinde konuştu.

"Çocuklarımızın kendilerine güvenleri geldi"

Çocuklarındaki acıma hissinin yerini öz güvene bıraktığına işaret eden Hatice Görmemiş, "Çocukların öncelerde kendilerine acıma hissi vardı. Çocukların kendilerine olan acıma hisleri aldıkları destekle ortadan kalktı. Çocuklarımızın kendilerine güvenleri geldi. İstedikleri takdirde her şeyi başarabilecekleri bir anlayışla hayatı yaşama konumuna geldiler. Çocuklarımız çok başarılı. 3 çocuğumun da okuluna durumunu sormaya gittiğimde "babaları ne iş yapıyor, nasıl yetiştirdiniz" diye soruyorlar. Ben desteğimi her zaman Yetim Koordinasyon Merkezimizde görevli hocalarımdan aldım. Her yerde her zaman parmakla gösterilen çocuklar yetiştirdik. Çocuklarım, okulda hep takdir alıyor" ifadelerini kullandı.

"Merkezin faydalarını anlatarak bitiremeyiz"

Her zaman ve her koşulda en büyük destekçilerinin Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu olduğunu ifade eden Görmemiş, "Hiç kimse şimdiye kadar bir yetimi topluma kazandıralım, iyi bireyler olsun, okumasalar bile ilerde evlendiklerinde güzel aile ortamı olacak insanlar halinde yetiştirelim diye düşünmüyor. Fakat Başkanımızın bu durumlara yaklaşımı bambaşka. Yetim Koordinasyon Merkezimizin yapımında emeği olan herkese çok çok teşekkür ederim. Yetim Koordinasyon Merkezimizin faydalarını anlatarak bitiremeyiz. Yetim Koordinasyon Merkezimizde kimse kimseye acıyan gözlerle bakmıyor. Yetim Koordinasyon Merkezimizde kişilere yol gösteriliyor, balık yemeyi değil, balık tutmayı öğretiyorlar. Çocuklarımızın ileride hiç kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde yaşamaları için uğraşıyorlar. Özellikle Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na ve üzerimizde emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Başkanımıza, çocuklarımızın her zaman yanlarında olup, destekçileri oldukları için, gidemeyeceği yerlere götürdüğü için, böyle bir tesis kurup bizim gidebileceğimiz bir baba ocağı bize sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Bu tesislerin artmasını istiyoruz. Gidilmedik ev kalmasın istiyoruz. Bu ışıga ulaşmayan çocuk kalmasın istiyoruz" diye konuştu.

‘Merhamet’ ile değişen hayatlar

‘Merhamet’ ile değişen hayatlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim