• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Mergen: Manisaspor'a faydalı olamayacağım için istifa ettim

Mergen: Manisaspor'a faydalı olamayacağım için istifa ettim
Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, 2. Lig'de şampiyonluğa oynayan Manisaspor'a faydalı olamayacağına inandığından dolayı AK Parti İl Başkanlığı...

Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, 2. Lig'de şampiyonluğa oynayan Manisaspor'a faydalı olamayacağına inandığından dolayı AK Parti İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini söyledi.

Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Taşfabrika'da düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Mergen burada AK Parti İl Başkan Yardımcılığından istifa etmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kendisinin AK Parti'nin kurucu başkanı olduğunu belirten Mergen, "49 yaşındayım, siyasetimi de Manisa'da yaşayan herkes bilir, hiçbir zaman kendi iş, amaç, gelir ve her anlamda kendi çıkarları için kullanan insan hiç değilim. Bu konu ile ilgili nokta kadar hiç kimse bir şey diyemez. Benim diyeceğim çok şey olur. Bu konuda çok rahatım. İdealistçe yaptığım bir iş." diyerek şöyle devam etti:

"İl Başkanlığı, Zülfükir Gürcan'a verildiğinde, davet etti beni. "Sor" dedim "uygun olur mu bir sivil toplum örgütünün başındaki bir insan." Sordular, "hay hay" dediler. Girdim. Bu yanlış, doğru bunu tartışmıyorum. Olan şeyleri tartışmıyorum. Ayrılmamın sebebi de inanın sadece kulübe ağırlığımı vermek. Çünkü çok ciddi sıkıntılara gireceğiz. Bir yandan şampiyonluğa oynayan bir takım, bir yandan güncel ekonomisini çevirmekte zorlanan bir yapı ve her kapınızda çok ciddi sıkıntılar. Yani faydalı olamayacağım yere bir başka arkadaşım benim yerime devam etsin diye düşündüm. Bunu il başkanı ile de paylaştım. O da anlayışla karşıladı. Bütün hikaye bu. Bunun dışında hiçbir şey yok. Başka bir şey yok. Ama kim nasıl anlar, nasıl değerlendirir o beni hiç ilgilendirmez."

Yönetim olarak 30 milyon liraya yakın kulübün mali yükünü hafiflettiklerine de değinen Mergen, "Allah'ın izniyle yarın bu görevleri bıraktığımızda, buradaki bütün yöneticileri arkadaşlarda Manisaspor tarihine, arşivine hakikaten ciddi hizmetler eden arkadaşlar olarak geçecektir. Baktığımızda geriye dönük Manisaspor'da yönetim kuruluna gelen başkan ve yönetim kurulu hep borç yükünü çoğalta, çoğalta Manisaspor'u bu noktalara getirdi. Biz bunun tam tersini başardık ve başarmaya da devam edeceğiz. Çünkü bu konuda gerçekten çok inatçıyız ve iddialıyız. Önümüzdeki zamanda Allah ömür verirse bunu hep birlikte göreceğiz." diyerek şöyle devam etti:

"Hayal ettiğimiz veya beklentilerimiz her seferinde bu kadar ciddi bir iş yapan bu yönetime bu kadar ilgisizliği de anlamış değilim. Bu kadar art niyetli yaklaşımları da düşünüyorum bir türlü çözemiyorum. Buradan sizler aracılığıyla bir kez daha söylüyorum. Bu kulüp hepimizin, Manisa'da yaşayan herkesin. Herkesi samimi istekli, arzulu bir şekilde bu kulübe maddi ve manevi olarak destek vermesini istiyorum. Özellikle bu yıl iyi bir takımımız, iyi bir kadromuzu var. İnşallah daha çok erken ama bir üst lige çıkarız. Çıkmak için elimizden gelen her şeyi maddi, manevi yapıyoruz. Buna başta biz yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular anınmış durumda. Ama dediğim gibi çok erken, her şey olur üç puanlı sistemde. Bizim dışımızda bir çok faktörler olabilir.

Eğer bir üst lige çıkarsak hem sportif anlamda, hem ekonomik anlamda Manisaspor hızlı bir şekilde hakikaten geçmişinde yakaladığı başarıyı bu sene yani bir ivme olarak yakalar diye düşünüyorum. Tabi bunu hep birlikte yapabiliriz. Sadece bizlerin mücadelesi de yetmez. Gerekli desteğin de verilmesi gerekiyor. Manisaspor hakikaten unutulmuş durumda. Altyapı da çocuklarımız zeminde antrenman yapamıyor. Yaklaşık maliyeti 500 bin lira civarında. Bunu da bu kulübün bu imkanlarla çözmesi mümkün değil. Belediyelerle konuşup onu çözeceğiz. Sürekli isteyen pozisyonundan artık bizim de sıyrılmamız lazım. Her şey ortada, belli. Gerçekten bu kulübün ekonomik anlamda ihtiyacı gerçekten çok hat safhada. Buradan özellikle rica ediyorum. Belediyelerimiz, siyasilerimiz ekonomik destek bekliyoruz."

Mergen, kulübün Vestel'e olan borcu ile ilgili bir soruya ise "Vestel'in sahibi Ahmet Nazif Zorlu da "siz bu görevde olduğunuz sürece bu parayı talep etmeyeceğim." dedi. Bizzat bire bir bana bunu söyledi." diye cevap verdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim