• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Mercimek Köy Konağının Temeli Atıldı

Mercimek Köy Konağının Temeli Atıldı
Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Mercimek köyünde yapılacak olan çok amaçlı köy konağının temeli atıldı.

Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Mercimek köyünde yapılacak olan çok amaçlı köy konağının temeli atıldı.

Düzenlenen temel atma törenine Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Taşova Kaymakamı Kudret Kurnaz, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Köy Muhtarı Mehmet Özyurt ve Mercimek Köyü Dernek Başkanı Akif Gülal, yapılacak bina hakkında bilgiler verip törene katılımlarından ötürü Vali Çomaktekin ile diğer yetkililere teşekkür ettiler.

Mercimek köyünden İstanbul'a ve diğer illere ve yurt dışına göç edenlerin bulunduğunu belirten Vali Çomaktekin, "Ama bağlarını bu köyden hiçbir zaman koparmamışlar. Burada yapılan sosyal ve kültürel etkinliklere tatillerde katılırlar. İşte bu güzel ve anlamlı günleri yaşatmak için bu bina önemli hizmetler verecektir. Bizlerde valilik ve kaymakamlık olarak gerekli desteği vererek, bu güzel mekanın en kısa sürede Mercimek köyünde yaşayan vatandaşlara hizmet sunabilmesi için katkı sağlayacağız. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, hayırlı ve uğurlu olsun diyorum" dedi.

Beraberindekilerle birlikte teme atılmasının ardından dua eden İbrahim Halil Çomaktekin, "Mercimek köyü halkı bizi çok sıcak ve samimi bir şekilde karşıladı. Bizler millet olarak milli ve manevi değerlere sahip olarak yetiştik. Ferdi düşünerek hareket eden bir millet değiliz. Doğup büyüdüğümüz topraklara çok bağlıyız. Yetiştiğimiz topraklardan ayrılsak bile gönlümüzde her zaman köyümüz, beldemiz, ilimiz yaşar. Dini bayramlara, taziyelere, komşuluk haklarına değer veren, misafirleri seven ve ağırlayan bir inanıştan geliyoruz. Ortak değerlerine düşkün bir millet olarak bu değerlerimizi yaşatabileceğimiz bu tür mekanlara ihtiyacımız vardır" diye konuştu.

Çomaktekin, Almanya'nın Solingen şehrinde 29 Mayıs 1993'te yaşanan acı olay sonucu yakınlarını kaybeden Mevlüde ve Durmuş Genç çiftini ziyaret etti.

Mercimek Köy Konağının Temeli Atıldı

Mercimek Köy Konağının Temeli Atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim