• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Meram’dan Sosyal Belediyecilik

Meram’dan Sosyal Belediyecilik
Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Sosyal Yardım Merkezi ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Sosyal Yardım Merkezi ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

Meram'ı geleceğe taşıyacak önemli planlama, dönüşüm ve yatırım hamlelerini bir bir hayata geçiren Meram Belediyesi, sosyal ve kültürel belediyeciliğe de büyük önem veriyor.

Göreve geldiklerinde ilk olarak hizmete açtıkları Harmancık Mahallesi'ndeki Sosyal Yardım Merkezi'nin, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdüğünü ifade eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Daha önce ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza belirlenen yardım paketleri hediye edilirken şimdi bu merkezde onlar kendi ihtiyaçlarına göre alışverişlerini yapıyor. 2015 yılında bin 616 kişi bu merkezden alışveriş yaptı. Sosyal Yardım Merkezi'nde gıda ve temizlik gibi temel ihtiyaç maddelerini kapsayan 160 çeşit ürün yer alıyor. Vatandaşlarımız yapılan tahkikatlar neticesinde ihtiyaçlarına göre 1'inci, 2'nci ve 3'üncü derece olarak sınıflandırılıyor. 1'inci derecede ihtiyaç sahibi kişiler yılda 3 kez, 2'nci derecedekiler yılda 2 kez ve 3'üncü derecede olanlar da yılda 1 kez alışveriş yapabiliyor" diye konuştu.

2015'TE KONUK EVİNDE 14 BİN KİŞİ MİSAFİR EDİLDİ

Meram Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Tenzile Ana Hasta Konukevi'nde aylık ortalama bin 200 hasta yakınını misafir ettiklerini kaydeden Başkan Toru, "Necmeddin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi yanındaki Konukevimiz, 42 odası ile 84 kişiye hizmet veriyor. 2015 yılında toplam 14 bin misafir konuk edildi" dedi.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde "Yalnız Değilsiniz" projesi kapsamında 60 yaş üzeri kimsesiz ve bakıma muhtaç kişilerin temizlik ve mutfak ihtiyaçları karşılanırken Cami Temizlik Ekibi de Meram'daki camilerin periyodik temizliğini yapıyor.

Meram’dan Sosyal Belediyecilik

Meram’dan Sosyal Belediyecilik

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim