• BIST 9543.3
  • Altın 2486.68
  • Dolar 32.5006
  • Euro 34.8119
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Meram’da Mahalle Korulukları Oluşuyor

Meram’da Mahalle Korulukları Oluşuyor
Konya'nın merkez Meram ilçesinde, yeşil dokuyu güçlendirme çalışmaları kapsamında binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Konya'nın merkez Meram ilçesinde, yeşil dokuyu güçlendirme çalışmaları kapsamında binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Meram Belediyesi tarafından Kozağaç Mahallesi'nde düzenlenen fidan dikim törenine, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, Meram Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Yolcu, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, AK Parti Meram İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gelecek nesillere daha yeşil bir Meram bırakmak için çaba gösterdiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Bizler "Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz" diyen bir peygamberin; Hz. Muhammed'in (S.A.V.) ümmeti olarak onun buyruğunu yerine getirirken, yaptığımız işin kutsiyetinin farkındayız. "Yaş kesenin başını keserim" diyen Fatih Sultan Mehmet Han, bu sözü boşuna dememiştir. Bunların hepsi bize yani geleceğe verilen mesajlardır. Oysa ne Hz. Peygamberin yaşadığı dönemde ne de Fatih'in yaşadığı dönemde bir çevre sorunu yoktur. Fatih'in İstanbul'unda her taraf ormanlarla doludur. Ecdadımız o zamanlar ormanların nasıl bir zenginlik kaynağı olduğunun farkındaydı. Bize düşen, bu sözlerle bize verilen mesajların gereğini yerine getirmektir" ifadelerini kullandı.

MAHALLE KORULUKLARI OLUŞTURULUYOR

Meram'ın mevcut yeşil dokusunu korumanın yanında bunu olabildiğince artırmak için ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Toru, "Şehrimizin akciğeri konumunda olan Meram ilçemizde çok şükür ki, yukarıdan baktığımız zaman kiremit renkleri yerine yeşilin tüm tonlarını görmenin sevincini yaşadık. Öncelikli olarak yeni bir kavram geliştirmenin peşinde olduk. Ağaçlandırma çalışmaları yaparken karşımıza çıkan soru şuydu: Ağaç dikiminde önceliğimiz ne olacaktı? Nasıl bir yol çizmeliydik? Çalışmalarımız sonucu ortaya şöyle bir netice çıktı; ağaçlandırma çalışmaları belli alanları kapsamamalıydı ve insanlarımızın gözlerinin değdiği, ayaklarının bastığı her yeri ağaçlandırmalı hatta o alanları birer koruluğa çevirmeliydik. İncelemelerimizin sonucu ortaya "mahalle koruluğu" kavramı çıktı. Ve bunun neticesi olarak bugün burada yaptığımız gibi Meram'ın birçok mahallesinde fidanlarımızı toprakla buluşturduk" şeklinde konuştu.

3 AYDA 70 BİN METREKARELİK ALAN MAHALLE KORULUĞUNA DÖNÜŞTÜ

Sadece 2016 yılının ilk üç ayında yaklaşık 70 bin metrekarelik alanda mahalle koruluğu çalışması yaptıklarını kaydeden Toru, "İçinde bulunduğumuz yılın ilk üç ayında; Telafer, Lalebahçe, Karahüyük, Çomaklı, Loras, Yeni Bahçe, Kozağaç, İnlice gibi mahallelerimizde yaklaşık 70 bin metrekarelik bir alanda mahalle koruluğu çalışması yaptık. Sedir, çınar, çam, akça ağaç, akasya, diş budak, ıhlamur gibi ağaçların yanı sıra badem ve iğde gibi çocuklarımızın meyvelerinden faydalanabileceği zengin bir yelpazede mahalle koruluklarımızı oluşturduk" dedi.

Başkan Toru'nun konuşmasından sonra katılımcılar tarafından binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Meram’da Mahalle Korulukları Oluşuyor

Meram’da Mahalle Korulukları Oluşuyor

Meram’da Mahalle Korulukları Oluşuyor

Meram’da Mahalle Korulukları Oluşuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim