• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Meram’da Kutlu Doğum Çocuk Şenliği

Meram’da Kutlu Doğum Çocuk Şenliği
Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi ve Anadolu Aile Derneği (ANADER) iş birliğiyle Kutlu Doğum Özel Çocuk Şenliği düzenlendi.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi ve Anadolu Aile Derneği (ANADER) iş birliğiyle Kutlu Doğum Özel Çocuk Şenliği düzenlendi.

Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kutlu Doğum Çocuk Şenliği'ne Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, ANADER Başkanı Fatma Kıvrak ve çocuklar katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, çocuk hafızlardan Mustafa Burak Kargülü'nün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

ANADER Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Kıvrak, "Bugün Peygamber Efendimiz (S.A.V.) gibi bir aile bireyi olmaya ve onun gibi yaşamaya, onu anlamaya ve anlayabilmek için de onu bilmeye ve tanımaya, nihayette onu tanıtmaya çok ama çok ihtiyacımız var. Dernek olarak bu anlamda her yıl programlar yapıyoruz. Meram Belediyesi iş birliğiyle yapılan bu program, Peygamber Efendimizin; "Çocuk cennet nimetlerinden birisidir. Çocuk kokusu cennet kokusundandır. Her ağacın bir meyvesi vardır, gönlün meyvesi de çocuktur" buyurduğu çocuklarımız için hazırlandı. Bu program 2016 yılında Hz. Peygamber Efendimiz ve çocuk buluşmasının anlamlı bir tezahürü olacak" diye konuştu.

"İNSANLIĞIN KURTULUŞ REÇETESİ PEYGAMBERİMİZDİR"

Peygamber Efendimizin (S.A.V.) evrensel mesajına ve sünnetine uymaya bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğuna dikkat çeken Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise, "Bizler, Hz. Peygamberin sünneti seniyyesine uydukça, yaşantımıza tatbik ettikçe gerçek insan olmanın bilincine de ermiş olacağımızdan hiç şüphemiz yoktur. İnsanlığın kurtuluş reçetesi Hz. Peygamberimizin yolunda gizlidir. Alemlerin onun sevgisine, onun vaaz ettiği dine ihtiyacı vardır. Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) hakikatini anlamak ve anlatmak, Müslüman olarak bizlerin en başta gelen görevidir" dedi.

"KİMİN ÇOCUĞU VARSA ONUNLA ÇOCUKLAŞSIN"

Rahmet vesilesi olan Hz. Muhammed'i (S.A.V.) özelikle çocuklarımıza doğru anlatmanın gelecek nesillerin de kurtuluşuna vesile olmakla eş anlamlı olduğuna vurgu yapan Başkan Toru, "Hz. Muhammed'i (S.A.V.) anlamak demek; İslam'ı Kur'an'ı anlamak demektir. Çünkü Hz. Peygamberin tüm yaşantısı Kur'an'dır, İslam'dır. "Kur'an ahlakıyla" ahlaklanmış olan yani yaşayan bir Kur'an olan Peygamber Efendimiz, bir hadisinde "Çocuklarınıza önce La İlahe İllallah demeyi öğretiniz" derken bir başka hadisinde de "Evlat kokusu, cennet kokusudur" buyuruyor. Bir başka hadisinde ise "Kimin çocuğu varsa onunla çocuklaşsın" diyerek çocuklara verdiği önemi göstermektedir. Bizler onun ümmeti olarak; çocuklarımıza değer vermenin yanı sıra onların Hz. Peygambere yakışır bir ümmet olmaları için elimizden gelen tüm çabayı göstermeliyiz" ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından birbirinden eğlenceli ve bilgilendirici yarışmalar yapıldı. Yarışmalar sonucunda birinciye bisiklet, ikinciye fotoğraf makinesi, üçüncüye scooter kay kay ve 17 kişiye de "İlla Edep" oyunu hediye edildi.

Meram’da Kutlu Doğum Çocuk Şenliği

Meram’da Kutlu Doğum Çocuk Şenliği

Meram’da Kutlu Doğum Çocuk Şenliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim