• BIST 9679.8
  • Altın 2487.427
  • Dolar 32.4232
  • Euro 34.4091
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

Meram’da Kültürel Etkinlikler Beğeni Topladı

Meram’da Kültürel Etkinlikler Beğeni Topladı
Konya'nın merkez Meram ilçe Belediyesi tarafından 2015 yılında düzenlenen kültürel etkinliklerle şehrin kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağlandı.

Konya'nın merkez Meram ilçe Belediyesi tarafından 2015 yılında düzenlenen kültürel etkinliklerle şehrin kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağlandı.

Fiziki belediyecilikle birlikte sosyal ve kültürel hizmetlere de önem veren Meram Belediyesi'nin 2015 yılında düzenlediği konserler, söyleşiler, konferanslar ve diğer etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 1 Ocak-31 Aralık 2015 tarihleri arasında 14 konser, 10 konferans, 2 şenlik, 5 evlilik akademisi semineri ve 9 ramazan etkinliği düzenlendi.

MERAM AŞKINA KÜLTÜR-SANAT-YAŞAM

"Meram Aşkına Kültür-Sanat-Yaşam" etkinlikleri kapsamında 14 ayrı konser düzenlendi. Türk halk müziğinden tasavvuf musikisine kadar farklı alanlarda düzenlenen konserlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşların ilgisini çekecek konularda düzenlenen konferanslara Ahmet Şimşirgil, Yavuz Bahadıroğlu ve Bahadır Yenişehirlioğlu gibi isimler katıldı. Mart ayı içinde düzenlenen "Çanakkale Kıyamet, Çanakkale Kıyam Et" isimli 5 gösterimlik tiyatro ile Nisan ayındaki tek gösterimlik "Gelibolu Al Gelincik" isimli tiyatro da beğeni topladı. 20 Haziran-13 Temmuz 2015 tarihleri arasında 9 farklı mahallede "Meram'da Ramazan" etkinlikleri düzenlendi. Kilistra Şenliği, Yıl Sonu Şenliği ve Aşıklar Şöleni de ilgi çeken programlar arasında yer aldı.

EVLİLİK AKADEMİSİ

Evlilik Kurumuna katkı sağlamak amacıyla evlenecek olan, yeni evlenen ve evli çiftlere yönelik olarak 10 Ekim-8 Kasım 2015 tarihleri arasında 5 ayrı "Evlilik Akademisi" semineri düzenlendi. Davranış Bilimleri Uzmanı AEP Formatörü Şengül Yiğit, Prof. Dr. Muhittin Okumuşlar ve Doç. Dr. Özlem Karakuş'un konuşmacı olarak katıldığı Evlilik Akademisi'nde; Aile İçi Etkili İletişim, Evlilik Çatışmasına Sebep Olan Faktörler ve Çözüm Yolları, Aile İçi Şiddet, Hısım-Akraba Evliliğimiz ve Evlilikte Duygusal Zeka konularında sunum yapıldı. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, Kandil programları, Anneler Günü ve Engelliler Haftası'nda da farklı etkinlikler düzenlendi.

2015 yılında önemli kültürel etkinliklere imza attıklarını kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Meram Belediyesi olarak kültürümüzü ve değerlerimizi yaşatma adına farklı programlar düzenledik. Meram'ı kültürel etkinliklerin ve sanatın adresi yapacak etkinlikler tertiplemeye devam edeceğiz" dedi.

Meram’da Kültürel Etkinlikler Beğeni Topladı

Meram’da Kültürel Etkinlikler Beğeni Topladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim