• BIST 9561.41
  • Altın 2479.624
  • Dolar 32.4943
  • Euro 34.7359
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Meram’da Konya Türküleri Gecesi

Meram’da Konya Türküleri Gecesi
Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından organize edilen Meram Aşkına Kültür, Sanat ve Yaşam Etkinlikleri, Konya Halk Türküleri Konseri ile devam...

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından organize edilen Meram Aşkına Kültür, Sanat ve Yaşam Etkinlikleri, Konya Halk Türküleri Konseri ile devam etti.

Konevi Kültür Merkezi'nde, şehir kültürüne katkı sağlamak, yerel değerleri koruma altına almak ve onları gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarmak amacıyla düzenlenen programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Programda Konya Kültür ve Halk Oyunları Derneği ekibi, geçmişten bugüne Konya türkülerini seslendirirken, salonu tamamen dolduran vatandaşlardan büyük alkış aldılar. Geceye eşlik eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu ise yaptıkları halk danslarıyla beğeni topladı.

"TOPRAK İŞGALİ İLK OLARAK KÜLTÜREL EROZYONLA BAŞLIYOR"

KOHEM Konya Kültür ve Halk Oyunları Derneği ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu'na gösterdikleri performans dolayısıyla teşekkür eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Günümüzde toprak işgali ilk olarak kültürel erozyonla başlıyor. Kültürel değerlerimizin arasında türkülerimiz de en ön planda bulunuyor. Türkülerimiz bizi biz yapan değerlerimizi anlatıyor. Bundan dolayı türkülerimizi gelecek nesillere de aktarmamız gerekiyor. Göreve geldiğimiz günden bugüne kültürel programlara büyük önem veriyoruz. Bu tür programlar maziden atiye kültür kubbemizin birer tuğlası. Bizler de bu tuğlaları birer birer ekleyerek geleceğe katkı sağlamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Başkan Toru, salonu dolduran vatandaşları 9 Ocak Cumartesi günü Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisine de davet etti.

Programın sonunda KOHEM Konya Kültür ve Halk Oyunları Derneği Başkanı Selman Seymenoğlu ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Halk Oyunları Toplululuğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ertan Soğancı'ya Meram Belediye Başkanı Fatma Toru tarafından çiçek takdim edildi.

Meram’da Konya Türküleri Gecesi

Meram’da Konya Türküleri Gecesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim