• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Meram’da Çanakkale Ruhu Yaşatıldı

Meram’da Çanakkale Ruhu Yaşatıldı
Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Meram Aşkına Kültür-Sanat-Yaşam Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yavuz Bahadıroğlu ile Toplumsal...

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Meram Aşkına Kültür-Sanat-Yaşam Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yavuz Bahadıroğlu ile Toplumsal Eğitim Seminerleri'nin bu ayki konusu "Çanakkale İnancın Zaferi ve İstiklal Marşımız" oldu.

Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünde gerçekleşen programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, AK Parti Meram Koordinatörü Mustafa Torun, AK Parti il ve ilçe teşkilatı yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplumsal Eğitim Seminerleri'nin 6'ncısında vatandaşlarla buluşan Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, konuşmasında Çanakkale Zaferi'nin önemine dikkat çekerken o günlerin tekrar yaşandığını söyledi. Konuşmasında günümüzde yaşanan terör olaylarına dikkat çeken Bahadıroğlu,101 sene önce olduğu gibi bugün de tarihin tekerrür ettiğini ifade ederek, "Yine aynı milletlerin karşımızda olması bir tesadüf değil. Hala bir proje uygulanıyor. Türk devletinin paylaşılması anlaşması sürüyor ve hala terör canlarımızı canımızdan koparıyor. İnadına topraklarımızı savunmaya devam edeceğiz, bayrağımızı dalgalandırmaya ve ezanımızı okumaya devam edeceğiz. İstiklal Marşımız bile "Korkma" ile başlıyor. Bugün ülkemize karşı oynanan oyunlara boyun eğmiyoruz ve eğmeyeceğiz. Dün Çanakkale'de bu millet dik durmuştu, bugün de dik duruyor" dedi.

Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, okumuş, yazmış ve kendi meclisi tarafından ihanete uğramış tek milletin Türk milleti olduğunu belirtirken, "Onların üstesinden dün geldik, bugün de geleceğiz" şeklinde konuştu.

"MİLLETİMİZ ECDADININ İZİNDE"

Programın sonunda söz alan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da, ülkemizin zor günlerden geçtiğine dikkat çekerken, "Özellikle bugünlerde Çanakkale ruhunun geri gelmesi gerekiyordu. Hamdolsun bu millet ecdadının izinde bu ruha her zaman sahip oldu. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Bu vesileyle millet olma bilinciyle yaşamamızı sağlayan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı. AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür ise, düzenlenen programdan dolayı Meram Belediyesi'ne teşekkür ederken, Çanakkale ruhunun ilelebet yaşatılması gerektiğini ifade etti.

Programın ardından Bahadıroğlu, vatandaşların kitaplarını imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Meram’da Çanakkale Ruhu Yaşatıldı

Meram’da Çanakkale Ruhu Yaşatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim