• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Meram’a fonksiyonel Gençlik Merkezi

Meram’a fonksiyonel Gençlik Merkezi
Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Yenice Mahallesi'ne yaptırılacak gençlik merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Yenice Mahallesi'ne yaptırılacak gençlik merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Yenice Mahallesi'ne yaptırılacak gençlik merkezinin temel atma törenine TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Ali Sönmez, Tapu ve Kadastro Bölge Müdür Vekili Kenan Çiftçi, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Meram Koordinatörü Sema Ersöz, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, AK Parti Meram İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Özdemir, kamu kurum ve kuruluşları ile STK'ların yöneticileri, teşkilat mensupları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Mazisini kavrayamayan bir gençlik istikbale yürüyemez"

Tören, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru törende yaptığı konuşmada, gençlerin zihin coğrafyasını işgal ettirmemenin temel görevleri arasında yer aldığını belirterek, "Asım'ın neslini yetiştirebilmek amacıyla onlara uçabilecekleri kanatlar verirken geri dönebilmeleri için de köklerini vermek durumundayız. Mazisini kavrayamayan bir gençlik istikbale yürüyemez. İdealsiz, köklerinden ve kimliğinden koparılmış bir gençlik rüzgarın önünde savrulan hazan yapraklarına benzer. Gençliğimiz istikbalimizdir, idealleri yoksa felaketimiz olur. Değer endeksli gençler yetiştirmeliyiz, fiyat endeksli yetişen gençler, yıllar boyunca ülkemize değil yabancılara, ülkemiz üzerinde emelleri olan müstemlekecilere hizmet ettiler. Din, dil, tarih ve kültür kaybedilirse neslimiz de kaybedilir. Kadim ve baki idealleri olan bir medeniyetin mirasçıları olarak "zaman bendedir ve mekan bana emanettir" şuurunda bir gençlik inşasını emanet addediyoruz. Gençlerimizin bu şuurla yetişmesi için onlara emanet edebileceğimiz mekanın temelini atıyoruz" dedi.

"Fonksiyonel bir merkez olacak"

Yaklaşık 1,5 milyon TL'ye mal olacak ve 210 gibi kısa bir sürede tamamlanması hedeflenen Gençlik Merkezi hakkında bilgi veren Toru, "Merkezimiz; bodrum, zemin ve birinci kattan oluşacaktır. İçerisinde mescit, kantin, kafeterya gibi sosyal alanların dışında, kütüphane ve muhtelif büyüklükte 6 adet derslik bulunmaktadır. Ayrıca çeşitli toplantıların gerçekleştirilebileceği sedirli bir odamız da, merkezin müştemilatları arasında yer almaktadır. Merkezde gençlerimiz; sosyal faaliyetlerin yanı sıra kültürel ve bilimsel alanda dağarcıklarını zenginleştirebilecekleri kütüphanemiz, onların geleceğe güvenle adım atmalarına vesile olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Yeni Türkiye'yi sizler inşa edeceksiniz"

Ülkemizde tüm siyasal ve ekonomik hesapların artık Türkiyelilik ekseninde olmasının zorunlu bir hal aldığına dikkat çeken Başkan Toru, "100 yılı sorgulamadan 15 Temmuz'u ve 16 Nisan'ı anlayamayız. 16 Nisan'da bir seçim yapmıyoruz. Ağır saldırılara maruz kalan milletimizin ve devletimizin bekası için çok güçlü bir adım atıyoruz. Milletimiz 16 Nisan'da "Evet" ile 200 yıldır süregelen sömürge valisi rolündeki vesayet sistemlerini köklü bir şekilde bitirecek. Vereceğiniz her bir "Evet" oyu küresel teröre karşı sıkılmış birer mermi olacaktır. Vatan hainlerinin sıktığı kurşunlara, 15 Temmuz gecesi nasıl göğsünüzü siper ederek demokrasiye sahip çıkmışsanız, 16 Nisan'da da evet oylarınızla etrafımızdaki kuşatmayı kıracak ve Yeni Türkiye'yi sizler inşa edeceksiniz" dedi.

"Ecdadımızın emanetine sahip çıkmalıyız"

AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür ise, "Bizlere bu vatanı emanet eden kutlu ecdadımızın şehit olurken bir tek amacı vardı. Uğruna ölünen bu toprakları, milli ve manevi değerlerine sahip çıkılarak ilelebet payidar kılmak, iman, Kur'an, İslâm, ezan, bayrak gibi değerleri her şeyin üstünde tutmaktı. Bizlerin de; evlatları, torunları olarak bu değerlere sahip çıkmak ve gerekirse bu uğurda ölmek şiarımız olmalıdır. Barış zamanında en büyük görevimiz ise bu milli ve manevi değerlerimize sahip çıkacak ve gelecek nesillere aktaracak bir gençlik yetiştirebilmektir. Hamd olsun bu milletin evlatları Çanakkale'de düşmanın üzerine nasıl iman gücüyle yürüdüyse 15 Temmuz akşamı da o şuur ile korkusuz bir şekilde vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkmıştır" diye konuştu.

"Gençler hazinemiz"

Gençlik döneminin hazine kıymetinde bir dönem olduğuna vurgu yapan AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, "Mevlana Hazretleri şöyle der: "Gençlerin aynada göremediğini yaşlılar tuğlada görürler'. Gençler, ilerisini gerisini düşünmeden doğru bildikleri yolda bir anda atağa geçmesini bilen insanlardır. Ama yaşlılar temkini, tecrübeyi damıtarak hayat felsefesi haline getirmişlerdir ve bir işin başını, ortasını, sonunu değerlendirecek kıvamdadırlar. Gençlik geleceğimiz demektir, istikbalimiz demektir. Gençlik, ülke demektir, millet demektir. Gençlerin arasından yarının milletvekilleri, belediye başkanları ve cumhurbaşkanları çıkacaktır. Bu bakımdan gençliğe yapılan yatırım her türlü takdirin ötesindedir. Meram Belediye Başkanımızın şahsında bu işin gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"Gençlik geleceğimizin teminatıdır"

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise, gençliği iyi yönetmeninin önemine dikkat çekerek, "Eğer bu delikanlılık dönemini iyi yönetirsek gençlerimiz bilgi, beceri, kabiliyet, ilim, irfan ve ahlak sahibi olurlar. Medeniyetleri kurup onu taşırlar ve insanlığı huzura doğru sürükleme işaretleri veren insan olarak ortaya çıkarlar. Ancak bu dönemleri doğru yönetmezsek gençlerimiz enerjilerini, toplumu ve insanlığı tahrip eden alanlarda kullanırlar ve hazine olmaktan çıkarlar. Temelini atacağımız bu tesis, gençlerimizin, toplumun taşıyıcıları, irfan sahipleri, ilim sahipleri, ahlak sahipleri insanlar olmaları yolunda eğitim, kültür, muhabbet, sevgi, muhabbet ve birlikte yaşamanın huzurunu hissetmek üzere kurulacak bir mekan olacak. Bu mekanlar son derece önemli çünkü gençlerimizi çağın gerekleriyle donatamazsak iddialarımızın altını dolduramayız. Gençlerimizi, bu ülkenin geleceğine inanmış vefakar, fedakar, adanmış ama aynı zamanda bilgi ve beceri sahibi, üreten, çalışmayı ibadet sayan, asla asalak yaşamayan bir gençlik olarak yetiştirmeliyiz. İşte bu gençlik geleceğimizin teminatı olan ve milletimizin güvencesi olan, Asım'ın Nesli dediğimiz gençliktir" ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra protokol mensupları dualar eşliğinde Yenice Gençlik Merkezi'nin temel atma butonuna bastı.

Meram’a fonksiyonel Gençlik Merkezi

Meram’a fonksiyonel Gençlik Merkezi

Meram’a fonksiyonel Gençlik Merkezi

Meram’a fonksiyonel Gençlik Merkezi

Meram’a fonksiyonel Gençlik Merkezi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim