• BIST 9791.27
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Meram Belediyesi’nden ‘Minyatür’ Yarışması

Meram Belediyesi’nden ‘Minyatür’ Yarışması
Geçtiğimiz yıl "4 Mevsim Meram" isimli fotoğraf yarışması düzenleyen Konya'nın merkez Meram ilçe Belediyesi, şimdi de "Meram" isimli minyatür yarışması...

Geçtiğimiz yıl "4 Mevsim Meram" isimli fotoğraf yarışması düzenleyen Konya'nın merkez Meram ilçe Belediyesi, şimdi de "Meram" isimli minyatür yarışması tertipliyor.

Minyatür yarışması hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "İslam medeniyetimizin müstesna estetiğini yansıtan en özgün sanat dallarımızda birisi olan minyatür sanatı ve tanıtımı, günümüzde gelenekli sanatlarımızın en çok ihtiyaç duyduğu konuların başında gelmektedir. Minyatür sanatına olan ilginin artırılıp canlı tutulmasının yanı sıra, minyatür sanatıyla meşgul sanatkarlar ve sanatseverlerin katılımının sağlanması, yetenekli sanatkarların teşvik edilip ödüllendirilmesi amacıyla bu yarışmayı düzenledik. "Meram" isimli yarışmaya, Meram ilçemizin geçmişten günümüze tarihi güzelliklerinin anlatıldığı eserler kabul edilecek. 30 Aralık 2016 tarihine kadar başvuruların kabul edileceği yarışmanın sonuçları 13 Şubat 2017'de açıklanacak" dedi.

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

Yarışmaya yurt içinden ve yurt dışından başvuru yapılabilecek. Minyatür sanatı alanında eser verebilen herkesin şartnamede belirtilen şartlara uymak kaydıyla seçici kurul dışında amatör veya profesyonel tüm minyatür sanatçıları, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve minyatür sanatı ile uğraşan sanat öğrencileri yarışmaya katılabilir. Yarışmacılar, yarışmaya birden fazla eserle katılabilir. Yarışmaya katılacak eserler taklit, kopya, yayımlanmış veya sergilenmiş olmamalıdır.

DERECEYE GİRENLERE VERİLECEK ÖDÜLLER

Meram Minyatür Yarışması'nda birinciye 12 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 8 bin, dördüncüye 5 bin, beşinciye 2 bin, altıncıya bin TL'lik ödül verilecek. Bununla birlikte dereceye giremeyen eserlerden, jürinin uygun göreceği 15 (on beş) esere de 500 TL tutarında teşvik ödülü verilecek. Yarışma ile ilgili her türlü haberleşme faaliyetleri "Meram Minyatür Yarışması Sekreterliği" tarafından yapılacak. Yarışma sekreterliğini Meram Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yürütecektir. Eserler "Yarışma Sekreterliği" ne posta ile veya elden teslim edebilecek. Adres olarak, Meram Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Hacı İsa Efendi Mahallesi Azerbaycan Caddesi No:5 Meram / Konya olarak belirtildi

Meram Belediyesi’nden ‘Minyatür’ Yarışması

Meram Belediyesi’nden ‘Minyatür’ Yarışması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim