• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Meram Belediyesi Gençlik Meclisi’nden Farkındalık Projesi

Meram Belediyesi Gençlik Meclisi’nden Farkındalık Projesi
Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Gençlik Meclisi, Beyaz Baston Haftası münasebetiyle "Engel Olma Destek Ol" projesi kapsamında görme engellilerle empati...

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Gençlik Meclisi, Beyaz Baston Haftası münasebetiyle "Engel Olma Destek Ol" projesi kapsamında görme engellilerle empati kurabilmek adına siyah göz bantlarıyla partnerler eşliğinde Evliya Çelebi Parkı'ndan Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'ne yürüyüş düzenledi.

Meram Belediyesi Gençlik Meclisi, farklı sosyal projelere imza atmaya devam ediyor. Beyaz Baston Haftası nedeniyle görme engellilerle ilgili farkındalık oluşturmak için "Engel Olma Destek Ol" projesi kapsamında görme engellilerle empati kurabilmek adına siyah göz bantlarıyla partnerler eşliğinde Evliya Çelebi Parkı'ndan Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'ne yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler görme engellilere yönelik işaretli yollarda yürümekte hayli zorlandılar.

Etkinliğe katılan öğrenciler; "Görme engellilerle ilgili etkinliğe katıldık ve görememenin ne olduğunu anladık. Yürümekte çok zorlandık. Bizi arkadaşlarımız yönlendirmeden hareket edemedik. Görme engellilerin çok zor bir hayat yaşadığını anladık ve onlara destek olmamız gerektiğini fark ettik" şeklinde konuştu.

"ENGEL OLMA, DESTEK OL"

Meram Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Yolcu, bugün yine farklı bir projeye imza attıklarını belirterek, "Beyaz Baston Haftası nedeniyle görme engelli kardeşlerimizin nasıl zorluklarla mücadele ettiklerini ve bizim bu durumun ne derece farkında olduğumuzu üniversite gençliğimize anlatmak için "Engel Olma, Destek Ol" projemiz kapsamında farkındalık yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Görme engelli bir hocamızdan müzik dinletimiz olacak ve son olarak da Necmettin Erbakan Üniversitesi Engelliler Birimi'nde kitap stüdyomuzda görme engelli kardeşlerimiz için bir kitabı ses kaydı haline getirip onlara hediye edeceğiz. Gençlik Meclisi olarak engelli kardeşlerimizin de destekçisiyiz" dedi.

Meram Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından "Engel Olma Destek Ol" projesi kapsamında yapılan yürüyüşten sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Görme Engelliler Merkezi'nde düzenlenen programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, akademisyenler, Meram Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Yolcu, NEÜ Engelli Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yahya Çıkılı, NEÜ Engelsiz Yaşam Birimi Sorumlusu İsmet Çavdar ve öğrenciler katıldı.

Görme engelli Mustafa Karaca'nın müzik dinletisiyle devam eden program, gönüllü üniversite öğrencilerinin bir kitabı stüdyoda okuyup görme engelli vatandaşların hizmetine sunmasıyla son buldu.

"ASIL ENGEL ZİHİNLERDE"

Asıl engelin fiziksel değil zihinsel olduğuna dikkat çeken Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Son 10 yılda her alanda önemli bir dönüşümden geçiyoruz. Engellilerin hayatlarının kolaylaştırılmasıyla ilgili toplumda ciddi bir farkındalık oluşturuldu. Sosyal projelerde artış var. Önemli olan zihinsel dönüşüm ve farkındalık bundan sonra ortaya çıkıyor. Zihinsel dönüşümü oluşturamazsak, toplum olarak engellilerin karşılaştıkları zorlukları kavrayamazsak, onlarla ilgili yasal düzenlemeler, mevzuatlar ve sosyal projeleri hep birlikte sahiplenirsek sonuç daha güzel olacak inşallah. Biz her zaman desteğe hazırız" şeklinde konuştu.

NEÜ Engelsiz Yaşam Birimi Sorumlusu İsmet Çavdar da yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi. NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'ya kitap hediye etti.

Meram Belediyesi Gençlik Meclisi’nden Farkındalık Projesi

Meram Belediyesi Gençlik Meclisi’nden Farkındalık Projesi

Meram Belediyesi Gençlik Meclisi’nden Farkındalık Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim