• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Meral Akşener: Türkiye'yi yönetmeye geliyoruz

Meral Akşener: Türkiye'yi yönetmeye geliyoruz
MHP Genel başkanlığına aday olan Meral Akşener, başbakan olarak ülkeyi yönetmeye geldiklerini söyledi.

MHP Genel başkanlığına aday olan Meral Akşener, başbakan olarak ülkeyi yönetmeye geldiklerini söyledi. İl teşkilat kapatılarak görevden alınan eski il başkanı Yasin Öztürk'ün daveti üzerine Denizli'ye gelen Akşener, burada binlerce partili tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi girişinde kendisine efe kıyafeti giydirilen Akşener, "Başbakan Meral', "Topuklu Efe" sloganlarıyla karşılandı. Büyük bir izdihamın oluştuğu kalabalığın içinden salona giren Meral Akşener partililere iktidar vaat etti.

Partilerinin genel merkezi tarafından il başkanlıkları kapandığı için üzüldüğü ancak bunda da bir hayır olduğunun görüldüğünü ifade eden Meral Akşener, şunları kaydetti: "Bu süreci büyük bir nezaket içinde usuletle, suhuletle götürmek istediğimiz için illere gelmekten imtina ediyordum. Ama her işte bir hayır varmış. Yasin Başkan sen gittin, ben geldim. Ama kimlerle geldim pek çok arkadaşımla geldim. " dedi.

"BAŞBAKAN OLACAĞIM"

Genel başkan olduğunda başbakan olacağını vurgulayan MHP eski milletvekili, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz Türkiye'yi yönetmeye geliyoruz. Biz bu ülkeyi bu milleti, bu devleti yönetmeye geliyoruz. Hani dedim ya "ya başbakan olacağım ya babaanne" babaannelikten vazgeçtim. Ya başbakan olacağım ya da başbakan olacağım. Bizimkilerin bir kısmı babaanne olacağım kısmına çok takıldı. Ama en çokta havuz medyası. Onları sevindireceğime birbirimizi sevindireceğiz ya başbakan olacağım, ya da başbakan." diye konuştu.

Kendisine "Topuklu Efe" diye hitap eden partilere "Allah bin kere razı olsun" diyen Akşener, "Türk milletinin feraseti, ülkücünün irfanı, bakın lakap taka taka "topuklu efe" dediler. Ülkücünün kadınına bile efe derler efe." şeklinde konuştu.

PARTİDE ÖN SEÇİM OLACAK

Partisinin aldığı yüzde 11.9'luk oyu ülkücülerin kabul etmediği için yola çıktığını ifade ederek kongrenin mutlaka gerçekleştirileceğini dile getiren Meral Akşener, "Biz o kongreyi Allah'ın izniyle, sizin iradenizle inşallah ikmal edeceğiz ve gerçekleştireceğiz. Sonra ne olacak bana dediniz ki "Ey Meral Akşener demokrasiyi önce tam ve kamil olarak uygulayacak mısınız? Bende evet uygulayacağım dedim. Ön seçim yapacak mısınız? Ön seçim yapacağım. Hem de hakim huzurunda yapacağım. Ben o sandalyeyi o koltuğu eskitmek için yani kalkmamak için oturursanız eskir. O koltuğu eskitmek yerine ayakkabı eskiteceğim. Sizde ayakkabı eskitin." diye konuştu.

Partilerin artık azarlanmak istemediğini kendisine söylediğini ifade eden Akşener, genel merkezin bazı siyasi tutumunun taban tarafından anlaşılamadığını yönetici olarak bunda herkesin sorumluluğu olduğunu ifade etti.

MHP eski milletvekili, "Bu hayır mıdır, değil midir. Bizim tutum nedir? Ne değildir? Bizi adam yerine koyup anlatılmadı. Bu bizim ayıbımızdır. Sahada kafamız karışık. nasıl savunacağımızı bilemedik" dediler." dedi.

"ADALETSİZLİK KOL GEZİYOR"

Parti teşkilatlarının kapatılması hakkında, "Önce Allah sonra millet kapatmasın asıl mevzuu budur. Şu salonda milletin MHP'ye nasıl bir teveccüh gösterdiğini görüyoruz" diyen Akşener, hükümeti de eleştirdi. Akşener, "Ahmet Davutoğlu hocanın sayın Başbakan'ın Stratejik Derinlik diye bir kitabı var. Oldu Türkiye Stratejik çukur... Adaletsizliğin kol gezdiği ülkemizde yargının yüzde 27'lere düştüğü güven endeksinde tam bağımsız objektif, tarafsız bir yargı nasıl yaratılacağını bugünleri görüp bugünleri unutmayıp ortaya koyacağız. Türkiye'nin adalete ve ciddiyete ihtiyacı var. Ciddiyetsizliklerin hiç birini unutmayacağız." dedi.

"EY ŞUURSUZLAR TÜRKMEN DAĞINA SİLAH VE ASKER NE GEREKİYORSA GÖNDERİN"

İktidarın bir mitralyöz gibi sürekli yalan söylediğini ve aldatıldığını dile söylediğini ifade eden MHP eski milletvekili, sözlerine şöyle devam etti: "Siyasette yalan makinesi varmış. Böyle tepeden bakıyorsunuz yalan makinesi. Mitralyöz mübarekler. Ama yalandan daha fazla bu ülkede kandırılma var. En başından en sonuna herkes kandırılmış. Hepsi ebabil kuşu gibi bu saflıkla ülke yönetilmez. Yakın zamanda dostum kardeşim Esed idi. Esat kandırdı Esed oldu. Yakın zamanda Putin, "dostum Putin'di. Putin kandırdı üstüne üstlük Putin şimdi Türkmen Dağı'nı bombalıyor. Ey şuursuzlar kandırılmaktan vazgeçin de o Türkmen dağını gidin, görün silah mı gerekecek, asker mi gerekecek ne gerekiyorsa yapın kardeşim."

Seçildiğinde Güneydoğu'ya ziyaretler yapacağını anlatan Akşener, "Hep beraber Güneydoğu'ya gidiyoruz. Şırnak'ta, Hakkari'de kalacağız. Oralarda düğünlere gideceğiz. Evlerde kalacağız. Ama var ya o gencecik sizlere kurşun atanlar var ya o elleri de ant olsun kıracağız. Şart olsun kıracağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Cihan

Meral Akşener: Türkiye'yi yönetmeye geliyoruz

Meral Akşener: Türkiye'yi yönetmeye geliyoruz

Meral Akşener: Türkiye'yi yönetmeye geliyoruz

Meral Akşener: Türkiye'yi yönetmeye geliyoruz

Meral Akşener: Türkiye'yi yönetmeye geliyoruz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim