• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Meral Akşener: “Ben Kimseyi Yarı Yolda Bırakmadım, Bırakmayacağım”

Meral Akşener: “Ben Kimseyi Yarı Yolda Bırakmadım, Bırakmayacağım”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, "Başkanlık sistemi gibi Türkiye'nin her türlü anlayışını, hukukunu ve rejimini...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, "Başkanlık sistemi gibi Türkiye'nin her türlü anlayışını, hukukunu ve rejimini değiştirecek bir iddianın ve çalışmanın olduğu dönemde Milliyetçi Hareket Partisinin yenilenmesinin Türkiye'nin bu içinde bulunduğu şartlardan kurtulması için çok önemli bir adım olacağına inanıyorum" dedi.

Görevden alınan parti mensuplarının düzenlediği program çerçevesinde dün Gümüşhane'ye gelen MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, partililerle bir araya geldi.

Hukukun üstünlüğüne ve yargıçların bağımsızlığına uyduklarını dile getiren Akşener, "Bugüne kadar bu tür emsal müracaatlar Sulh Hukuk Mahkemelerinde görülmüş. O alınan kararların uygulanma yönleri var. Dolayısıyla elbette genel merkez itirazlarını sürdürecektir. Biz de iddiamızı sürdüreceğiz. Sonuçta kararı Sulh Hukuk Mahkemesi verecek. Hukukun üstünlüğüne ve yargıçların bağımsızlığına biz uyuyoruz. İnşallah herkesi mutlu eden bir karar çıkacağını düşünüyorum" dedi.

"Ben hiçbir yere alternatifli gitmemişimdir, tek adla gittim" diyen Akşener, "Dolayısıyla aday olmakla ilgili henüz hiçbirimiz resmi olarak açıklayamadık. Şu an itibariyle 3 arkadaşımız imza toplayarak adaylığı söz konusu. Mutlaka çok daha aday çıkacaktır, bunlar da çok değerli arkadaşlarımız olacaklardır. Diyelim ki delege beni seçmedi; ben buna kesinlikle uyacağım. Arkadaşlarımızdan eğer kongre hali olmaması söz konusu olursa da genel bir talep doğrultusunda adaylığım söz konusu. Diyelim ki arzu etmediğimiz bir sonuç çıktı; toplayacağım arkadaşlarımı ne karar verirlerse ona uyacağım. Derlerse ki "Haydi abla eve git" hayhay, ya da "2018'e yürüyeceksin" ona da hayhay. Kader birliği ettik. Ben bu güne kadar hiç kimseyi yarı yolda bırakmadım, bırakmayacağım da" ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin yenilenmesinin Türkiye'nin bu içinde bulunduğu şartlardan kurtulması için çok önemli bir adım olacağına inandığını kaydeden Akşener, "Başkanlık sistemi gibi Türkiye'nin her türlü anlayışını, hukukunu ve rejimini değiştirecek bir iddianın ve çalışmanın olduğu dönemde, Milliyetçi Hareket Partisinin yenilenmesinin Türkiye'nin bu içinde bulunduğu şartlardan kurtulması için çok önemli bir adım olacağına inanıyorum. Bütün anketlerde son derece yüksek rakam çıkıyor sizlerde görüyorsunuz. Milliyetçi Hareket Partisinin potansiyeli iktidar potansiyelidir. Milletimiz de "haydi artık buyurun gelin" demektedir. Biz bu çağrıya uyuyoruz" diye konuştu.

Akşener, programın ardından Bayburt'a gitti.

Meral Akşener: “Ben Kimseyi Yarı Yolda Bırakmadım, Bırakmayacağım”

Meral Akşener: “Ben Kimseyi Yarı Yolda Bırakmadım, Bırakmayacağım”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim