• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Menteşe'de tanıtım atağı

Menteşe'de tanıtım atağı
Muğla'nın Menteşe ilçesinde, şehrin bilinmeyen tarihinin görünürlüğünün sağlanması amacıyla "Kent Rotaları" çalıştayının ardından Asar Dağı'na...

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, şehrin bilinmeyen tarihinin görünürlüğünün sağlanması amacıyla "Kent Rotaları" çalıştayının ardından Asar Dağı'na gezi düzenlendi. Menteşe Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) önderliğindeki geziden önce Belediye Başkan Bahattin Gümüş, katılanlarla Saburhane Meydanı'nda biraraya geldi.

Başkan Gümüş, Menteşe'nin kültür varlıkları açısından çok zengin bir şehir olduğu söyledi. İlçe merkezinin, sivil mimarinin en güzel örneklerini barındırdığını belirterek, "Şu an bulunduğumuz yer olan Saburhane. Karia ve Likya uygarlıklarının hüküm sürdüğü, Asar Dağı eteklerine kurulmuş Menteşe'deki evlerin en güzel örneklerini barındıran en eski yerleşke. Burası kent tarihi açısından çok önemli bir nokta. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Saburhane Meydanı'nda yenileme ve restorasyon çalışması için hazırladığı projelerde bulunuyor. Bu projenin hayata geçmesiyle Saburhane Meydanı, özellikle kente gelen yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekecektir. Buradaki evler, butik oteller haline gelecek, lokantalar ev yemekleri yapacak. Asar Dağı'na daha önce yaptırılan merdivenlerle birlikte o bölgede panoramik seyir imkanı sunulmuş olacak. Bu proje, hem Muğla hem de ilçemiz Menteşe'nin geleceği için çok önemli. Ben sizlerin katkılarıyla Asar Dağı ile başlayan "Kent Rotaları 1" projesinin çok önemli olduğunu düşünüyor, bu çalışmanın tarih ve kültür kenti Menteşemiz'in tanıtıma çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum." dedi.

MSKÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zühre Sözeri Yıldırım ise projeyle ilçenin görünürlüğünün sağlanacağını ifade ederek, "Kentin bilinmeyen görünürlüğünü sağlamak, kenti farklı katmanlardan okuma bilinci oluşturmak, yeni ağlar tanımlamak, kentin yürüme yoluyla kat edilmesinde öncülük yaparak, ara duraklar temin etmeyi hedefliyoruz. Yapacağımız bu gezileri belgeleyerek, sergi veya belgesel hazırlanabilir. Amacımız, kültür kenti Menteşemiz'de farkındalık oluşturmak. İlkini bugün gerçekleştirdiğimiz Asar Dağı gezimiz, ilerleyen günlerde farklı noktalarda devam edecek." diye konuştu.

Kent Rotaları projesi kapsamında biraraya gelen grup, daha sonra Asar Dağı'na tırmandı.

Menteşe'de tanıtım atağı

Menteşe'de tanıtım atağı

Menteşe'de tanıtım atağı

Menteşe'de tanıtım atağı

Menteşe'de tanıtım atağı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim