• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği başladı

Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği başladı
Muğla'nın Menteşe ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Kültür ve Sanat Şenliği baca yakma ve kortej yürüyüşü ile başladı.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Kültür ve Sanat Şenliği baca yakma ve kortej yürüyüşü ile başladı. Üç gün sürecek şenlikte konserler, sergiler, Yörük Zeybek gecesi, geleneksel kavun yarışması, rahvan at yarışları, trap atışları, turşu ve reçel yarışması, kitap tanıtımı, şiir ve müzik dinletileri etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Festival için tören Muğla Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlendi. Tören halk oyunları gösterileri ile başladı. Şenlik açılışında konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, şenlik programı ile ilgili bilgi verdi. Gümüş, "Kültür ve Sanat Şenliğinin bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Bu şenlik bize Büyükşehir olmadan önce Muğla Belediyesinden miras kaldı. Geçtiğimiz yıl ülkemizde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle ertelemek zorunda kaldık. Şenlikler sayesinde kültürel değerleri tekrar yaşatıp gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise Muğla kültürünün, yerelden evrensele giden yolda tanıtımı için önemli bir araç olduğunu söyledi. Gürün, "Toplumda barışı, sevgiyi, hoşgörüyü ve kenetlenmeyi sağlamak için şenlikler çok önemli. Türkiye'nin de şu anda en fazla ihtiyaç duyduğu şey gerçekten samimiyet ve birliktelik" dedi.

Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Muğla'nın tarihi ve kültürel kimliğiyle öne çıktığını belirtirken, "İnanıyorum ki bu yaşadığımız kötü günler geride kalacak ve barış, huzur ülkesi olarak yaşayacağız. Biz kardeşliğe, barışa inanarak yola çıktık. Bu toprakların hamurunda birlik ve beraberlik var" dedi.

Şenlik çerçevesinde konserler, sergiler, Yörük Zeybek gecesi, geleneksel kavun yarışması, rahvan at yarışları, trap atışları, turşu ve reçel yarışması, kitap tanıtımı, şiir ve müzik dinletileri yer alacak. Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi önündeki Muğla Bacası CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Muğla Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Gümüş ve protokol üyeleri tarafından baca yakıldıktan sonra gökyüzüne barış güvercinleri bırakıldı. Şenlik törenine katılan protokol ve vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren kortej yürüyüşüne katıldı.

Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği başladı

Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği başladı

Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği başladı

Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği başladı

Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim