• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Menevşe: "İş Fikri Olan Genç Girişimcileri Desteklemeye Hazırız"

Menevşe: "İş Fikri Olan Genç Girişimcileri Desteklemeye Hazırız"
Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, mevduat toplamından daha fazla yatırım ve ticari kredisi kullanan şehirlerin "girişimci kent" olarak değerlendirilebileceğini...

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, mevduat toplamından daha fazla yatırım ve ticari kredisi kullanan şehirlerin "girişimci kent" olarak değerlendirilebileceğini söyledi. Adana iş dünyasının bankalarda yer alan mevduattan daha azı kadar kredi kullandığını belirten Menevşe, "Mevduatının iki katı kredi kullanarak yatırım yapan kentlerimiz var. Hareketlilik burada, hızlı büyüme burada. Adana'da bunu başaracak potansiyel mevcut. Ancak bunun için ilk şart, iyi iş fikri olan girişimcileri kentte tutabilmek" dedi.

Girişimcilik Ekosistemi Derneği(GED) Yönetim Kurulu Başkanı Esra Özden ile Yönetim Kurulu Üyeleri Barış Avcı, Aysel Eyüpoğlu, Mehmet Uluğtürkan ve Tezcan Altınordu, ATO Başkanı Atila Menevşe'yi ziyaret ederek önümüzdeki dönemde yapacakları çalışma ve projeler hakkında bilgi verdiler. Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED)'in Yönetim Kurulu'nu ağırlayan ATO Başkanı Atila Menevşe, inovasyona, katma değeri yüksek üretime ve markaya yönelik iş fikri olan gençlerimize sahip çıkarak bu kenti büyütebileceklerini söyledi. GED'in kurulmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Menevşe, "Yeni girişimci, mentör, melek yatırımcı ve iş dünyasına yönelik kurumları aynı çatı altında buluşturarak yeni markalar, yatırımlar kazandırmanın amaçlandığı bir derneğe ATO olarak destek vermeye, ortak aktiviteler gerçekleştirmeye hazırız. Sizleri kutluyor, başarılar diliyoruz" dedi.

GED Başkanı Esra Özden de mevduattaki parasıyla değil, markalarıyla gündeme gelen bir bölge olmak istediklerini söyledi. Adana ve Mersin'de bulunan üniversitelerin her yıl binlerce mezun verdiğini, bunlar arasında girişimci olmak isteyen çok yetenekli gençler bulunduğunu, ancak yalnız kaldıkları için kamu ya da özel sektörde çalışmak istediklerini söyledi. Türkiye'nin başta bilişim ve iletişimde yeni markalarının Çukurova'dan çıkabileceğini, GED'in de bu süreçteki en etkin kaldıraçlardan biri olacağını anlatan Özden, "Bir yıldır üzerinde çalıştığımız GED'i kurduk. Şimdi hızla icraat içeren etkinliklere başlayacağız. Bu çerçevede ATO'dan aldığımız manevi destek en önemli gücümüz olacak" dedi.

Menevşe: "İş Fikri Olan Genç Girişimcileri Desteklemeye Hazırız"

Menevşe: "İş Fikri Olan Genç Girişimcileri Desteklemeye Hazırız"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim