• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Menderes’te Tarım Ve Hayvancılık Çalıştayı Gerçekleşti

Menderes’te Tarım Ve Hayvancılık Çalıştayı Gerçekleşti
Menderes Kaymakamlığı öncülüğünde, Menderes Belediyesinin de katkılarıyla Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın da katılımıyla...

Menderes Kaymakamlığı öncülüğünde, Menderes Belediyesinin de katkılarıyla Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın da katılımıyla gerçekleşti. Çalıştaya, Menderes'e, Organize Seracılık Bölgesi kurulması konusu damga vurdu.

Menderes'te tarım ve hayvancılık faaliyetlerini artırmak, katkı sağlamak ve üretimi teşvik amacıyla; Menderes Kaymakamlığı, Menderes Belediyesi, Menderes İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Menderes Ziraat Odası tarafından Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı Özdere Paloma Pasha Otel'de düzenlendi. Çalıştaya, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, Menderes Belediye Başkan Vekili Mustafa Gür, Menderes Belediyesi Başkan Yardımcısı Halil Taşkıran, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Menderes Ziraat Odası Başkanı Kadir Telli, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

DESTEĞE HAZIRIZ

Çalıştay'ın açılışında konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Bölgemiz çok çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. Menderes'te bu çeşitliliğe büyük katkı koyuyor. Bu kapsamda düzenlenen çalıştay önemli. Çalıştayda seçilen konular, alınacak kararlar ileriye dönük çalışmalara büyük değer katacak. Menderes'te seracılık kapsamında örtü artı çalışma dikkat çekiyor. Biz de seracılığa önem veriyoruz. Örtü altı çalışmanın organize seracılık bölgesine dönüştürme noktasında her türlü teklife açığız Tüm dinamikler ile birlikte Menderes'te alt yapı ve uygun zemin oluşturulur ise bunun öncüsü olacağız. Seracılıkla birlikte jeotermal kaynakların da doğru kullanımını gerçekleştirdiğimiz zaman uzun vadede önemli sonuç alınacaktır. Biz bu konularda her türlü katkıya hazırız" dedi.

YOL HARİTAMIZI BELİRLEYECEĞİZ

Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal ise, Menderes'in coğrafi konumu ve sahip olduğu değerler ile önemli bir noktada olduğunu belirterek "Bizimi amacımız Menderes'in bu potansiyelini artırmak. Çalıştayı bu anlamda gerçekleştirerek ortaya çıkacak sonuçların ilçenin değerlerine katkı koyacağını düşünüyoruz. Yaptığımız çalışmayla ilerleyen süreçte Menderes'te tarım ve hayvancılık adına neler yapabileceğimizi görmek istiyoruz. Bu nedenle çalıştayda 9 önemli konu belirledik. Bu konularla ilgili yol haritamızı belirlemek istiyoruz" diye konuştu.

SEKTÖRÜN YANINDAYIZ

Belediye olarak tarım ve hayvancılık sektörüne önemli desteklerde bulunduklarını ifade eden Menderes Belediyesi Başkan Yardımcısı Halil Taşkıran da, "İlçemiz tarım ve hayvancılık bakımından İzmir'de öne çıkan ilçelerden biri. İlçemizin yüzde 50'ye yakını geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlamakta. Menderes Belediyesi olarak biz de tarım ve hayvancılığa önemli desteklerde bulunuyoruz Özellikle sulama sorunu olan köylerimizde sulama kanalları kaynaklarını aktif hale getirerek önemli bir sorunu ortadan kaldırdık. Bundan sonrada desteklerimiz devam edecek" dedi.

YERELDE HAREKET GEREKİYOR

İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal da, "Menderes önemli bir örtü artı yetiştirici alanı. Menderes'te istenen Organize Seracılık Bölgesi için yerelde bir hareket lazım. Önderlik yapacak kişi ve kuruluşlar gerekiyor. Biz örtü altı alanlarımızı teknik seralara dönüştürebilirsek minimum yüzde 30 verimliliğimiz artacaktır. Böylelikle kârlılık çok daha fazla artacak. Örgütlü yapıyla pazarlama stratejimizi artırmamız lazım" ifadelerini kullandı.

ACİLEN KURULMALI

Antalya'dan sonra seracılık anlamında Menderes'in önemli bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Menderes Ziraat Odası Başkanı Kadir Telli ise, "Bin dekar alanda örtü artı seracılık yapılıyor Antalya'dan sonra en büyük seracılık Menderes'te. Menderes'te acilen Organize Seracılık Bölgesi kurulması gerekiyor. Menderes bunu hak ediyor" diye konuştu.

9 FARKLI KONU

Açılış konuşmalarının ardından her ürün gurubu için sahada çiftçilerle anket çalışmasının yapıldığı ve anket sonuçlarının değerlendirildiği çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştayda, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, kesme çiçek yetiştiriciliği, mandalina yetiştiriciliği, örtü altı yetiştiriciliği, zeytin yetiştiriciliği, bağ yetiştiriciliği ve açık tarla ürünleri konuları masaya yatırıldı.

Menderes’te Tarım Ve Hayvancılık Çalıştayı Gerçekleşti

Menderes’te Tarım Ve Hayvancılık Çalıştayı Gerçekleşti

Menderes’te Tarım Ve Hayvancılık Çalıştayı Gerçekleşti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim