• BIST 9548.09
  • Altın 2492.639
  • Dolar 32.5114
  • Euro 34.551
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Menderes’te Kurulan Köy Pazarıyla Kadınlara Destek

Menderes’te Kurulan Köy Pazarıyla Kadınlara Destek
Menderes'te ev ekonomisine katkı amacıyla kadınlara yönelik kurulan ve ücretsiz stantların verildiği Kadın El Emeği ve Köy Pazarı, binlerce kadının...

Menderes'te ev ekonomisine katkı amacıyla kadınlara yönelik kurulan ve ücretsiz stantların verildiği Kadın El Emeği ve Köy Pazarı, binlerce kadının evine ekmek götürmesini sağlıyor.

Menderes Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadın El Emeği ve Köy Pazarı'nın açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti. Açılış sonrası birbirinden güzel yüzlerce çeşit ürün de satışa sunuldu. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'nun ev sahipliğinde Menderes Kapalı Pazaryeri'ndeki açılış törenine Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, Menderes Belediyesi Başkan Yardımcıları Halil Taşkıran ve Ayşegül Duran Türker, ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

YÜZLERCE ÇEŞİT ÜRÜN

Menderes Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan proje kapsamında pazar yerinde bulunan stantlar kadınlara ücretsiz olarak tahsis edildi. Her Salı günü merkez pazar yerinde kurulacak Kadın El Emeği ve Köy Pazarı'nda yüzlerce çeşit ürün vatandaşların beğenisine sunuluyor. 100 standın yer aldığı pazarda kadınların kendi el becerileriyle yaptığı ürünler ile köyde yetiştirilen organik ürünler satışa sunuluyor.

"HER ŞEY KADINLARIMIZ İÇİN"

Açılış töreninde konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Kadın El Emeği ve Köy Pazarımız ile Menderes'teki ilklerimize bir yenisini daha ekledik. Artık kadınlarımız her Salı günü Menderes Kapalı Pazaryerimizde evlerinde, köylerinde ürettikleri ve yaptıkları el emeği göz nuru birçok ürünü pazarlama imkanı bulacak. Kadınlarımız üretecek, ürettikçe de kazanacak" dedi.

BÜTÇEYE KATKI

Kadınlar için her türlü desteğin verildiğini kaydeden Başkan Soylu, "Projemiz sayesinde kazanan kadınlarımız oluyor. Pazardaki stantlarımızı kendilerine ücretsiz olarak verdik. Kendilerinden stantlar için kiralama bedeli almıyoruz. Amacımız kadınlarımızın iş gücüne katkısını arttırmak ve ev ekonomisine katkı sağlamak. Pazarımız ilçemize hayırlı, uğurlu olsun. Allah bereketli kazançlar nasip etsin" dedi.

İLK ALIŞVERİŞ BAŞKANDAN

Açılışın ardından Kadın El Emeği ve Köy Pazarı'nın ilk müşterisi ise Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu oldu. Başkan Soylu eşi Esra Soylu ile birlikte el işinden organik gıdaya kadar birçok çeşidin bulunduğu pazardan alışveriş yaparak kadınlara destek oldu. Birbirinden güzel yüzlerce çeşit el emeği göz nuru ürün ilk günden vatandaşlardan da büyük ilgi gördü.

Menderes’te Kurulan Köy Pazarıyla Kadınlara Destek

Menderes’te Kurulan Köy Pazarıyla Kadınlara Destek

Menderes’te Kurulan Köy Pazarıyla Kadınlara Destek

Menderes’te Kurulan Köy Pazarıyla Kadınlara Destek

Menderes’te Kurulan Köy Pazarıyla Kadınlara Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim