• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Menderes’te davullu zurnalı referandum çalışması

Menderes’te davullu zurnalı referandum çalışması
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Menderes'in Küner Mahallesinde davullu, zurnalı referandum için "Evet"...

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Menderes'in Küner Mahallesinde davullu, zurnalı referandum için "Evet" çalışması yaptı.

16 Nisan tarihinde gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili referandum çalışmalarına ara vermeden devam eden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Evet" turu kapsamında ilçeye bağlı Küner'de vatandaşlarla buluştu. Başkanı Soylu'nun buluşmasına AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da eşlik etti. Soylu ve Kaya'nın Küner'deki referandum çalışması renkli görüntülere sahne oldu. Küner'de vatandaşlar, Başkan Soylu ve milletvekili Kaya'ya büyük bir sevgi gösterdi. Mahalle girişinde davul ve zurnalı karşılama yapan Künerli vatandaşlar, ikiliyi mahalle meydanında karanfiller atarak karşıladı.

Buluşmada konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, "Küner'e gelmeden önce Başbakanımızla görüştük. Kendisinin selamını sizlere getirdik. Sayın Başbakanımız, "Künerli hemşehrilerim benim için yapacaklarını bilirler, 16 Nisan'da "Evet" oyuyla Menderes'i de, İzmiri'de sallasınlar" dedi. Siz bizim için çok özelsiniz sevgili kardeşlerim. Başbakanımız Binali Yıldırım'ın köyüm dediği yer Küner. 16 Nisan'da gerçekleşecek referandumda Künerli kardeşlerim gereğini yapacaktır, bundan eminim" şeklinde konuştu.

"İki tane şoför olsa, biri gaza biri frene bassa ne olur?"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının referandumda "Evet" denmesi için yeterli olacağını kaydeden Kaya, "Kılıçdaroğlu da bize çalışıyor. Ne diyor? Otobüste bile iki şoför olmaz diyor. Evet, biz de bunu diyoruz zaten. Otobüs'ün direksiyonunda iki tane şoför olsa, biri gaza biri frene bassa ne olur? O otobüs devrilir. İşte bugün Türkiye'de ki sistemde bu. Şu an Başbakanımız Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan arasında o uzun yıllardır süren dava arkadaşlığından dolayı anlayışlı olabilirler; ama 2019'da sandıktan ne çıkacağını bilmiyoruz. Farklı, farklı isimler çıkabilir. Yaptığımız sistem değişikliğinde 2019'da geçerli olacak; çünkü o iki sürücü yüzünden bakın ülke krizler yaşadı. Bu sistem babayla oğlu birbirine düşüren sistem. Niye? Aynı yetkilerle donatılmış hem Başbakan var, hem Cumhurbaşkanı. Anlaşamazlarsa ne oluyor? Kriz çıkıyor" dedi.

"İngiltere Hayır diyor, Fransa Hayır diyor"

Güçlü Türkiye için 16 Nisan'da "Evet" denmesi gerektiğini kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise, şöyle konuştu:

"Çoluğumuzun, çocuğumuzun geleceği için, bu memleketin bekası için, hepimizin "Evet" demesi gerekiyor. "Hayır" diyenlere bir bakın; Almanya Hayır diyor, İngiltere Hayır diyor, Fransa Hayır diyor, İsviçre Hayır diyor, Hollanda Hayır diyor. Peki, Çanakkale'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk kimlerle savaştı? Bunlarla savaşmadı mı? Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında bizim 300 bin insanımızı kim şehit etti? Bu hayırcılar şehit etmedi mi? Değerli arkadaşlar biz atamızın, dedemizin katillerinin peşinden mi gideceğiz, bu ülkenin sevdalısı, bu ülkenin insanına aşık al yıldızlı al bayrağa aşık insanların peşinden mi gideceğiz? Biz ne zamandan beri atamızın, dedemizin katilinin peşinden gider olduk.? Sahte Atatürkçüler buraya gelip, Atatürk'ün Kurtuluş Savaşında, Çanakkale'de savaştığı hayırcılarla gidiyorlar. Almanya'da kapı köşe aralarında tokalaşıyorlar, Türkiye Cumhuriyet Devletinin aleyhine hareketler yapan Yeşiller Partisinin milletvekilleriyle konuşuyorlar. Gerçek Atatürkçü de biziz, gerçek milliyetçi de biziz, bu bayrağın sevdalısı da biziz. Bizim yaptıklarımızla konuştuklarımızın hepsi birbirini tutuyor. Biz gidip Almanya'da, Fransa'da, İngiltere'de farklı konuşup gelip Türkiye'de farklı konuşmuyoruz."

Menderes’te davullu zurnalı referandum çalışması

Menderes’te davullu zurnalı referandum çalışması

Menderes’te davullu zurnalı referandum çalışması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim