• BIST 9772.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Menderes’te Asker Uğurlama Töreni

Menderes’te Asker Uğurlama Töreni
Menderes Ordulular Derneği tarafından her yıl düzenlenen asker uğurlama töreninde konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Ben evlatlarını büyütüp...

Menderes Ordulular Derneği tarafından her yıl düzenlenen asker uğurlama töreninde konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Ben evlatlarını büyütüp ırzımızı, namusumuzu ve istiklalimizi korumak için askere gönderen analara teşekkür ediyorum" dedi.

Menderes Ordulular Derneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da asker töreni düzenledi. Coşku ve duygu dolu anların bir arada yaşandığı etkinliğe, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da katıldı. Ülkenin Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıkıntıların olduğunu belirten Soylu, "Yine 5 şehidimiz var. Allah bu şehit ailelerine, analarına ve eşlerine sabır versin. Öncelikle şehitlerimize rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Rabbim kimseye bu acıları yaşatmasın. Bugün birileri çukur kazıyor, birileri hendek kazıyor, polisimizi, askerimizi şehit ediyor. Orada şehit olanları, askeri, polisi, öğretmeni, doktoru kendisinden görmeyen sözde aydınlar, zatı muhteremler nedense eli kanlı teröre PKK'ya destek veren açıklama yapmaktan utanmıyor, sıkılmıyorlar. Bin 500 kendini aydın zanneden beyefendiler, zati muhteremler devletin ve milletin yanında olması gerektiği halde o eli kanlı terör örgütüne sahip çıkıyor. Bu sanatçı bozuntuları çıkıyor "devlet katliam yapıyor" diyor. Türk milleti insanlık tarihi boyunca esir edilememiş, boyun eğdirilememiş tek millettir. Yemin olsun ki; kanımızın son damlasına kadar bu vatan için can verir ve hepimiz topraklarımıza sahip çıkarız. Bunu tüm iç ve dış düşmanlar, hainler böyle bilsin. İşte bu aslanlar bu nedenle askere gidiyor. Ben evlatlarını büyütüp ırzımızı, namusumuzu ve istiklalimizi korumak için askere gönderen analara teşekkür ediyorum. Bugün Fransa'da bir olay yaşanıyor, bütün Fransa; sağcısı, solcusu, sanatçısı, akademisyeni, doktoru A'dan Z'ye kadar hepsi devletinin yanında oluyor. Tek yumruk oluyor. Bize ne oldu değerli kardeşlerim? Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerinden vatanın bölünmesini dahi göze alabiliyorlar. Artık bizim bir olma zamanımız, artık bizim tek yumruk olmaz vaktimiz gelmiştir" diye konuştu.

"TERÖRÜ KINIYORUZ"

Menderes Ordulular Derneği Başkanı Süleyman Artçı ise şunları söyledi: "Çok ciddi anlamda genç bir nüfusa sahibiz. Menderesli Ordulular olarak gençlerimizi bu kutsal göreve uğurlarken de onların sevincine ortak olmaya çalışıyor ve biz de gururlanıyoruz. Beşincisini düzenlediğimiz geleneksel asker eğlencesine hemşehrilerimizden bu konuda ciddi anlamda destek ve moral alıyoruz. Bu maddi bir talep değil. Manevi anlamda bütün Ordulu hemşehrilerimizle bu asker uğurlama törenlerini gerçekleştiriyoruz. Ordulular olarak bu gençleri sadece askere göndermekle yetinmiyoruz. Vatani görevinin dönüşünde de gençlerimize de sahip çıkmaya çalışıyoruz. Onlara iş ve eğitim alanlarında elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Menderes Ordulular Derneği olarak sadece Ordular değil bütün vatandaşlarımıza da desteğimiz sürüyor. Karadeniz insanı olarak vatanımıza, milletimize, devletimize ve bayrağımıza karşı saygımız, samimiyetimiz ve sevgimiz sonsuzdur. Vatana asker olacak hale getirip büyüttüğümüz evlatlarımızla gurur duyuyoruz. Ülkemizde kasıtlı olarak tırmandırılan şu günlerde polisimize, askerimize, sivil vatandaşlarımıza, eğitim camiasına, okullara, hastanelere, ambulanslara yapılan saldırıları, terörü kınıyoruz. Hiçbir zaman bu ülkede asırlardır birlikte yaşadığımız, etle tırnak olmuş Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok. Akraba olduğumuz, gelinimizin, damadımızın olduğu Kürt kardeşlerimizle ayrımız gayrımız olamaz. Aynı kıble aynı Allah ve Kur'an'a inanmış, vatanımız için şehit düşmüş kardeşlerimiz ile sorunumuz olmaz. Bizi ayırmak isteyenler bunda muvaffak olamayacaklardır. İnşallah bugün coşku ve dualar ile kutsal vatan görevine uğurladığımız kınalı kuzularımızın düğünlerini de yapmayı arzu ediyoruz."

Menderes’te Asker Uğurlama Töreni

Menderes’te Asker Uğurlama Töreni

Menderes’te Asker Uğurlama Töreni

Menderes’te Asker Uğurlama Töreni

Menderes’te Asker Uğurlama Töreni

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim