• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

Menderes'in köyüne Menderes büstü

Menderes'in köyüne Menderes büstü
Demokrasi şehidi Adnan Menderes'in doğduğu Çakırbeyli'ye yıllar sonra ilk büstü yapıldı.

Demokrasi şehidi Adnan Menderes'in doğduğu Çakırbeyli'ye yıllar sonra ilk büstü yapıldı. Çakırbeyli Mahallesi'nde 20 yıldan fazla muhtarlık yapan Mehmet Demir, "Biz kendi imkanlarımızla da Adnan Menderes'in büstünü veya heykelini doğduğu yere yaptırabilirdik ama hep devletin Adnan Menderes'e sahip çıkmasını ve devletimizin yapmasını bekledik. Devletimiz Menderes'in doğduğu yerde yeni bunu yaptı. Çakırbeyliler olarak mutluyuz." dedi.

Yapımı 3 yıl süren Çakırbeyli Mahallesi Meydan düzenlemesi tamamlandı. 17 Nisan'da açılacak Çakırbeyli Meydanı'na Atatürk ve Adnan Menderes büstünün de yapıldığını belirten Çakırbeyli Muhtarı Mehmet Demir, "Parkımızın yapımı tamamlandı. Birkaç günlük ufak tefek işlemleri kaldı. 17 Nisan'da açılışı yapılacak. Mahalle sakinlerimiz memnun. Tabi kimisi güzel, kimisi de önceki hali daha güzeldi diyor. Tabi biz herkesin görüşüne saygılıyız. Benim açımdan çok güzel oldu. Parkımızın en güzel yanı benim muhtar olduğumdan beri 20 yıllık bir hayalim vardı. Bu hayalim muhtarlıktan önce de vardı. Bu parkımızda Adnan Menderes rahmetlinin bir heykeli veya büstünü yaptırmaktı. Yeni parkımızla birlikte Menderes büstü de yapıldı. Atamızın da büstü var. Adnan Menderes'in büstünün doğduğu yerde yapılması hayalim vardı. Bu hayalim gerçek oldu. Bundan dolayı çok mutluyum. Bu benim için ve mahallelerimiz için görevdi aynı zamanda." dedi.

"EN BÜYÜK HAYALİM GERÇEK OLUYOR"

Atatürk ve Adnan Menderes'in büstlerinin kendi mahallelerinden olan Aydın Çakırbeylili Heykeltıraş Mustafa Tunçay tarafından yapıldığını belirten Demir, "Çok önceden yapılması gerekiyordu, çok geç kalmış bir hizmet ama sonunda yapılmış olması da güzel. Biz kendi imkanlarımızla Adnan Menderes'in büstünü veya heykelini yaptırabilirdik ama hep devletin Adnan Menderes'e sahip çıkmasını ve devletimizin yapmasını bekledik. Devletimiz Menderes'in doğduğu yerde yeni bunu yaptı. Buranın faaliyete geçmesiyle mahallemizde hareketlilik olacak. Mahallemiz gibi, buraya gelenler buranın bir an önce tamamlanmasını istiyorlar. Çakırbeyli Meydan düzenlemesi 3 yıl önce 675 bin TL'ye ihale edilmişti. Uzun zaman süren çalışmaya mahalleliler tepki göstermişlerdi. 3 yılda ancak bitirilen meydan 17 Nisan'da yeniden hizmete açılacak. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırmaya başladığı düğün salonu, çok amaçlı salon ve muhtarlık binası inşaatımız da devam ediyor." şeklinde konuştu.

İnşaatın haziranda teslim edileceğini açıklayan Demir, "Burası bizim ve çevremizdeki 8 mahalle için çok önemli. Mahallemize ve çevre mahalleler için güzel bir yer olacak. Bu hizmet sadece bizim için değil, bizim çevremizde bizden başka 8 mahalleye daha hizmet verecek." diye konuştu.Cihan

Menderes'in köyüne Menderes büstü

Menderes'in köyüne Menderes büstü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim