• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Menderes Belediyesi’ne Yeni Web Sitesi

Menderes Belediyesi’ne Yeni Web Sitesi
Menderes Belediyesi yenilenen internet sitesini hizmete sunarken, kolay ve anlaşılır site, klasik kamu kurumu web sitesi anlayışından uzak görünümüyle...

Menderes Belediyesi yenilenen internet sitesini hizmete sunarken, kolay ve anlaşılır site, klasik kamu kurumu web sitesi anlayışından uzak görünümüyle dikkat çekiyor.

Menderes Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü'nün "Tek Tuşla Menderes" projesi kapsamına hazırladığı kurumsal internet sitesi yeni yüzüyle hizmete girdi. Menderes belediyesinin www.menderes.bel.tr adresli sitesi tasarımıyla dikkat çekerken, kurumsal web sitesinin kolay ve anlaşılır olmanın beğeni topladı. Toplum yararına çeşitli bilgiler üretilmesi ve etkin bir biçimde vatandaşın hizmetine sunulmasını sağlayan e-belediye sistemi de web sitesi içerisinde faaliyete girdi. Türkiye çapında 200'den fazla belediyenin online hizmetleri incelenerek hazırlanan e-belediye de, istek ve şikayetler ile nöbetçi eczane bilgilerine ulaşılabilirken, vatandaşlar online ödeme, online imar durumu bilgileri, evrak takibi, imar ve şehircilik hizmetleri, başvuru hizmetleri ve bilgilendirme hizmetlerinden yeni web sitesinden rahatlıkla yararlanılabiliyor. Ayrıca kent rehberi ile ilçe hakkında detaylı bilgiye de ulaşım sağlanıyor. Sistem kapsamında İzmir'de ilk ve tek olan harita tabanlı istek şikayet sistemi hayata geçirildi. Sistem ile vatandaşlar taleplerini harita üzerinden konum belirterek aktarabiliyor. Uygulama ile vatandaşın istek ve şikayetlerine daha hızlı geri dönüş sağlanıyor. Öte yandan yazılı veya online ortamda iletilen tüm talepler konumsal bilgisi ile ortak veri tabanında toplanıyor. Vatandaşlar tüm taleplerini anlık olarak web sitesinden takibini sağlayabiliyor. Belediyeye yazılı veya web sitesinden yapılan her türlü başvurunun cevabı ise, vatandaşın isteği doğrultusunda elektronik imzalı olarak kişisel mail adresine de gönderilebiliyor.

Yeni web sitesi ile ilçenin fark oluşturacağını kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "İlçemizin gelişimi adına her alanda en iyi işlere imza atıyoruz. Çalışmalarımızda şüphesiz çağın gerektirdiği şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Bu kapsamda da teknolojiyi de en iyi şekilde kullanıyoruz. Yapmış olduğumuz yeni web sitemiz ile vatandaşlarımıza kolay ve anlaşılır bir hizmeti sunmayı hedefledik. Klasik kamu kurumu web sitesi anlayışından uzak, yeni ve herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir web sitesini uygulamaya koyduk. Bu yenilik ile artık online ortamda Menderes ve belediyemizin hizmetlerine ulaşım rahatlıkla sağlanıyor" dedi.

Menderes Belediyesi’ne Yeni Web Sitesi

Menderes Belediyesi’ne Yeni Web Sitesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim