• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Menatca Ceo’su Tütüncü Öğrencilerle Buluştu

Menatca Ceo’su Tütüncü Öğrencilerle Buluştu
Yıldız Holding'in atıştırmalık şirketi Pladis'in Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya (MENAT&CA) CEO'su Mehmet Tütüncü, Haliç Konferansları'nda...

Yıldız Holding'in atıştırmalık şirketi Pladis'in Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya (MENAT&CA) CEO'su Mehmet Tütüncü, Haliç Konferansları'nda öğrencilerle buluştu.

Haliç Üniversitesi Sütlüce Kampüsü'nde her ay düzenli olarak yapılan Haliç Konferansları, Pladis MENAT&CAN CEO'su Mehmet Tütüncü'yü ağırladı. Tütüncü, Haliç Üniversitesi öğrencileri ile kariyer yolculuğundan önemli notlar paylaştı. Eğitim hayatından kariyer yolculuğuna, meslek seçiminden Ülker ve Pladis'deki hikayesine kadar birçok konuyu öğrencilerle paylaşan Tütüncü, "Kariyer yolculuğu zor ve meşakkatli bir iş. Bu yolculuğa çıkarken hayatı beraber paylaştığınız insanların da sizi destekleyeceğinden emin olun. Size tavsiyem mutlaka hayalleriniz ve hedefleriniz olsun. Her hayalinize ulaşamayabilirsiniz. Bu nedenle bu hedefleri bir mutluluk kaynağı olarak değil motivasyon kaynağı olarak görün. Korkularınızla yüzleşin, eksiklerinizin farkında olun ve hiçbir zaman çaresiz olmadığınızı bilin. Farklı düşünerek çözümler üretebilirsiniz. Zor durumları öğrenme fırsatına çevirebilirsiniz. Ben daha öğrenecek neyim var demeden eğitime devam ediyorum. Her zaman öğrenmeye ve gelişmeye açık olun" tavsiyelerinde bulundu.

Konferansta konuşan Haliç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gıda Teknolojileri Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Pala ise, "Bu konferanslarla birlikte değerli konuklarımız, öğrencilerimiz ve bizlerle yaşadıklarını, bilgilerini, tecrübelerini, fikirlerini paylaşmış oluyor. Gençlerimiz bu paylaşımlar doğrultusunda dikkate alacakları ve hayatlarına yön verecekleri deneyimlerle karşılaşacaklar. Bundan sonraki süreçte de konferanslarımıza seri şekilde devam edeceğiz" dedi.

"TOPLUMU YÖNLENDİRMEK İÇİN İYİ VE DOĞRU ŞEYLERİ PAYLAŞMAK GEREKİYOR"

Asıl meselenin toplumu yönlendirmekten geçtiğinin altını çizen Prof. Dr. Pala, "Bu toplumu yönlendirmek için artık iyi ve doğru olan şeyleri anlatmamız ve paylaşmamız gerekiyor. Bu yüzden de doğru şeyleri yapmış, belli bir düzeye gelmiş insanların fikirlerini, düşüncelerini paylaşarak genç insanlara bu şekilde yön vermenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu doğrultuda Türkiye'nin önemli gıda şirketi, aynı zamanda da bisküvi ve çikolatada önde gelen kuruluşlarından olan Ülker ve Pladis'in MENAT&CA CEO'su Mehmet Tütüncü'yü davet ettik. Mehmet Bey yaşamında neler yaptığını, kariyeri için nelere dikkat ettiğini ve tüm deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı. Kendisine de buradan katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum" diyerek memnuniyetlerini bildirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim