• BIST 9524.59
  • Altın 2490.141
  • Dolar 32.4943
  • Euro 34.7434
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Memursen’den 24 Haziran açıklaması

Memursen’den 24 Haziran açıklaması
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kilis Kadın Komisyonu, sendika binasında bir araya gelerek gerçekleştirdikleri istişare ve değerlendirme toplantısının ardından...

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kilis Kadın Komisyonu, sendika binasında bir araya gelerek gerçekleştirdikleri istişare ve değerlendirme toplantısının ardından basın açıklamasında bulundu.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Nihal Genç, Memur-Sen Ailesi olarak çalışmalarımızın en temel noktasını oluşturan "Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum" vurgusunun ancak "Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye" çatısı altında hayat bulabileceğinin farkında olduklarını söyledi. Genç, "Kadınların içinde olmadığı bir demokrasinin sadece eksik değil, aynı zamanda sürdürülemez olduğunu biliyoruz. Sistem istikrarsızlığının ve halkın değerleriyle çatışan iktidarların maddi manevi çöküntülerin yanında yol açtıkları travmatik durumların özellikle kadınlarımız üzerindeki etkisini yaşayarak gördük. Bundandır ki Genel Başkanımızın da defaten vurguladığı gibi, bizler gerek Memur-Sen gerek Eğitim-Bir-Sen ve gerekse konfederasyonumuza bağlı diğer sendikalarımızın çatısı altında sadece ücret sadece özlük hakları sendikacılığı yapmıyoruz. Ülkemizin ham demokrasiden çıkarak tam demokrasiye ulaşması için çabalıyor, mücadelemizi bu minvalde sürdürüyoruz. Biz bir daha üniversite kapılarına turnike konulsun ve kızlarımızın özgürlükleri turnikelere sıkıştırılsın istemiyoruz. Biz bir daha kampüslerimizin, bahçelerimizin kışla olmasını istemiyoruz. Biz bir daha rektörlerin, dekanların, akademisyenlerin otobüsler dolusu Ankara'ya taşındığı ve kara kara cübbelerle sokağa çıkıp, "ordu göreve" pankartı taşıdığı bir Türkiye istemiyoruz. İdarecilerin işi gücü bırakıp kıyafet avcılığı ve tutanak memurluğu yaptığı kurumlar istemiyoruz. Biz, istikrarsızlığın ve millet iradesine savaş açmanın ülkeye neler kaybettirdiğini biliyoruz. Bu nedenle Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Memur-Sen içinden geçtiğimiz zorlu süreçlerde her zaman tavrını net bir şekilde koymuştur. Bir yandan üyelerinin hakkını savunurken, ülke için sivil mücadelesini de sonuna kadar vermiştir. Zor günlerde Türkiye'nin ve millî iradenin yanında olmuştur. Onun için bu ülkede özgürlük ve demokrasi adına bir mücadele, bir sorumluluk varsa Memur-Sen o taşın altına yine elini koyacaktır. Çünkü Memur-Sen, bir emek hareketi olduğu kadar aynı zamanda bir erdemliler hareketidir. Bu nedenle Memur-Sen Kadın Komisyonu olarak, 16 Nisan'da nerede duruyorsak kalıcı istikrar için 24 Haziran'da da orada olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim