• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Memurluktan atılan sendika başkanı 'işe iade' davası açtı

Memurluktan atılan sendika başkanı 'işe iade' davası açtı
Antalya Büyükşehir Belediyesi'ndeki memurluk görevinden atılan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) Şube Başkanı...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ndeki memurluk görevinden atılan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) Şube Başkanı İlhan Karakurt, görevine iade davası açtı.

CHP'li Mustafa Akaydın'ın belediye başkanlığı döneminde (15 Haziran 2009) memur olarak açıktan atamasının yapılan İlhan Karakurt'un görevine, AK Partili Menderes Türel tarafından "atama kanuna aykırı" gerekçesiyle son verilmişti. Yapılan uygulamanın hukuksuz olduğunu savunan Karakurt, Antalya Adliyesi Bölge İdare Mahkemesi'nde "göreve iade davası" açtı.

Başvuru öncesi Karakurt, Avukatı Afşin Ala, sendika yönetici ve üyeleri ile Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, CHP İl Başkanı Semih Esen ve HDP yöneticileriyle birlikte, basına açıklama yaptı. Adliye önünde toplanan grup üyeleri çeşitli sloganlar atarak Türel'i protesto etti.

Buruda yaptığı açıklamada, sürgünlerle başlayan haksız uygulamaların işten atlamalarla devam ettiğini söyleyen Karakurt, görevden alınmasının yasal dayanağının bulunmadığını savundu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile aynı kaderi paylaştığına dikkat çeken Karakurt, Menderes Türel'in Türkiye'yi dünya kamuoyu karşısında mahçup eden anti demokratik ve keyfi uygulamalara yerelden destek verdiğini iddia etti. Karakurt, "'Dünya kenti, cennet parçası" diye tarif ettiği Antalya'yı özellikle Büyükşehir Belediyesi emekçileri için yaşanmaz hale getirdi. Binlerce taşeron emekçinin ekmeğiyle oynadı. Yüzlerce işçi ve memuru görevlendirme adına cezalandırmak için sürgün etti. Sürgün edilen iki arkadaşımızın kanser ve kalp rahatsızlığından ölümüne neden oldu." dedi.

Karakurt'ın avukatı Afşin Ala da uygulamanın hukuksuz olduğunu, görevden alma işleminin müvekkilinin sendikal mücadeleleri sebebiyle gerçekleştiğini belirtti.

Açıklamanın ardından Karakurt ve avukatı, Bölge İdare Mahkemesi'ne girerek dava için başvuru dilekçesi verdi.

Memurluktan atılan sendika başkanı 'işe iade' davası açtı

Memurluktan atılan sendika başkanı 'işe iade' davası açtı

Memurluktan atılan sendika başkanı 'işe iade' davası açtı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim