• BIST 9530.47
  • Altın 2479.433
  • Dolar 32.4833
  • Euro 34.8263
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Memur Sen’li Kadınlar, Kadınlar Gününü Kutladı

Memur Sen’li Kadınlar, Kadınlar Gününü Kutladı
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği kapsamında Memur-Sen Kadın Kolları üyelerini Menteşe Öğretmenevinde düzenlenen yemekte ağırladı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği kapsamında Memur-Sen Kadın Kolları üyelerini Menteşe Öğretmenevinde düzenlenen yemekte ağırladı. Memur-Sen İl Başkanı Önder Uçak'ın da katıldığı geceye Memur-Sen'e bağlı şube başkanları ve Memur-Sen üyesi kadınlar katıldı.

Yemekte konuşan Memur-Sen Kadın Kolları Başkanı Saniye Dikmen, kadının toplum içinde olmasının göstergesinin o toplumun medeni, ileri ve üretken bir toplum olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Dikmen, "Kadının yok sayıldığı bir toplum basit bir kalabalıktan ibarettir. Bu çerçevede düşünüldüğünde, kadın ve insan haklarının ayrı ayrı değerlendirilmesi düşünülemez. Kadının en sıklıkla maruz kaldığı haksızlık da görmüş olduğu şiddettir. Dünyada her üç kadından birisi hayatında en az bir kere aile içi şiddete maruz kalıyor. Kadınlara karşı şiddet dünyada en yaygın, ancak en az cezalandırılan suçlar arasındadır. Tüm dünyada 15 ile 45 yaş arasındaki kadınlar, hastalık trafik kazaları ve savaşlardan fazla erkek şiddetinin sonucu hayatını kaybetmekte veya sakat kalmaktadır. Türkiye'de bu durum maalesef bundan daha farklı değildir. Türkiye'de kadınların neredeyse şiddete maruz kalmaktadır. Uzmanların raporlarına göre, eşi veya bir başkası tarafından şiddete maruz kalan kadınların oranı yüzde 9 olmakla beraber yüzde 92'si maruz kaldıkları şiddet neticesinden hiçbir resmi veya sivil kurulaşa başvurmamakta ve sineye çekmektedir. Bu değerlendirmeler ışığında kadınların en temel haklarının belirlenmesinden erkeklerin eğitilmesinin önemi ortaya çıkmaktadır" dedi.

Memur Sen İl Başkanı Önder Uçak, kadınların toplum içinde daha fazla söz sahibi olması için bu tür faaliyetlerin artması yönünde çalışma yaptıklarını belirtti. Uçak, "Bu tür programlar katılım ile olur. Bugün burada kadınlarımızın tüm masaları doldurması kadınlarımızın kendi haklarına sahip çıktığın gösterir. Bugün burada gerçekleştirilen programın gerçekleşmesinde emeği geçen sendikamızın kadın komisyonuna teşekkür ediyorum. Ülkemizde ve dünyanın birçok bölgesinde terör ve şiddet var. Terör ve şiddetten en fazla zarar görenler ise yine kadınlarımız" dedi.

Memur Sen’li Kadınlar, Kadınlar Gününü Kutladı

Memur Sen’li Kadınlar, Kadınlar Gününü Kutladı

Memur Sen’li Kadınlar, Kadınlar Gününü Kutladı

Memur Sen’li Kadınlar, Kadınlar Gününü Kutladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim