• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Memur-sen’in Yardım Tır’ı Yayladağ Bölgesine Gönderildi

Memur-sen’in Yardım Tır’ı Yayladağ Bölgesine Gönderildi
Memur-Sen Kayseri İl Temsilciliği tarafından başlatılan "Bir torba unla sen de iyilik kervanına katıl" kampanyası kapsamında toplanan yardımlar, Bayırbucak...

Memur-Sen Kayseri İl Temsilciliği tarafından başlatılan "Bir torba unla sen de iyilik kervanına katıl" kampanyası kapsamında toplanan yardımlar, Bayırbucak Türkmenleri'ne ulaştırılmak üzere Hatay'ın Yayladağ bölgesine gönderildi.

Düzenlenen yardım kampanyası hakkında bilgiler veren Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan, "Suriye yanmaktadır, Bayırbucak bizlerden yardım beklemektedir. Bizler Anadolu'nun, Kayseri'nin vefalı insanları olarak nerde bir sıkıntı ve adaletsizlik varsa orada olmaya devam ediyoruz. Memur Sen ve bağlı sendikalar olarak Türkmen kardeşlerimizin acılarına ortak oluyoruz ve onların zor zamanlarında yanlarında olmaya devam ediyoruz" dedi.

Kalkan, "Memur Sen ailesi olarak başlattığımız "Bir torba unla sen de iyilik kervanına katıl" kampanyamıza üyelerimizin ve halkımızın destekleri son derece takdire şayandır. Her üyemizden bir torba un beklediğimizi kampanyamızı başlatırken söylemiştik Üyelerimiz ve vatandaşlarımız bu çağrımızı karşılıksız bırakmadı ve ilk merhamet TIR'ımızı bugün yola çıkarıyoruz. Bu TIR da sadece un göndermiyoruz Suriyeli, Türkmen kardeşlerimize. Bu TIR da Müslüman olmamızın bir gereği olarak kardeşliğimizi, samimiyetimizi ve ensar olma duygumuzu gönderiyoruz. Bu tırda batının ikiyüzlülüğüne ve zulmüne karşı tepkimizi gönderiyoruz. Müslümanların bir vücut gibi olduğu gerçeğini ve sızlayan uzvun hepimizi acıya sevk ettiğini gördük. Müslümanların, özellikle de Suriyeli Müslümanların, Türkmen kardeşlerimizin, hainlerin çukurlarından bunalan ve evini barkını terk eden kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu haykırıyoruz" şeklinde konuştu.

Müslümanların kardeşliğinde vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Kalkan, "Ne vatanımızın bütünlüğünden ne de Şam'ın, Bağdat'ın Urfa'nın İstanbul'un, Mekke ve Medine'nin kardeşliğinden vazgeçeriz. Bizler, her dönemde zalimin zulmü karşısında onurlu mücadelemizi sürdürdük. Rusya'nın ve Zalim Esed'in bombaları Türkmen kardeşlerimizin mücadelelerini asla kıramayacaktır. Dünya ve birleşmiş Milletler bu zulmü durdurmalıdır ama maalesef Birleşmiş Milletler, sadece Türkiye'ye kapılarınızı açın tavsiyesinde bulunuyor. Biz de diyoruz ki Ey Batı, Ey Birleşmiş Milletler siz de vicdanlarınızın kapılarını açın, bir balinaya, bir fok balığına gösterdiğiniz insancıllığı Müslümanlara karşı da gösterin. Türkmenleri ve Suriyeli Müslümanları katledenleri engelleyin. Tüm bunları yapmıyorsanız susun ve utancınızla baş başa kalın" ifadelerini kullandı.

Kalkan, şunları söyledi:

"Tüm dünya bu trajedinin altında kalacaktır. Fakat üç milyona yakın kardeşine devlet millet gönlünü ve kapısını açan Türkiye insanlığa bu yardımlarıyla ders vermeye devam edecektir. Kayseri Memur Sen ve bağlı sendikalar olarak bu yardımlarımız ara vermeden devam edecektir. 26 Şubat tarihine kadar un yardımı kampanyamız devam etmektedir. Unutmayınız ki bizler veren el olmaya devam edeceğiz. Tüm üyelerimize ve vatandaşlarımıza Allahın kendilerine verdiklerinden infak etmeleri gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Ve Yüce Allah'tan Müslümanlara yardım etmesini niyaz ediyoruz. Yine Yüce Allah'tan Müslümanlar arasındaki fitne ve fesadın ayrılığın ve parçalanmışlığın bir an önce bitmesini ve İslam beldelerinin huzura kavuşmasını niyaz ediyoruz. Allah kabul etsin ve TIR'larımızın yolları açık olsun. Bizden selam olsun Mücahitlere ve Müslüman kardeşlerimize. Dünyanın dört bir yanında zulüm kol gezmektedir. Akan her damla kan maalesef Müslüman kanıdır. Barış dininin mensupları ve merhamet peygamberinin ümmetleri, birilerinin güç mücadelesinin aracı konumunda eziyet görmektedir."

Konuşmanın ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Memur-sen’in Yardım Tır’ı Yayladağ Bölgesine Gönderildi

Memur-sen’in Yardım Tır’ı Yayladağ Bölgesine Gönderildi

Memur-sen’in Yardım Tır’ı Yayladağ Bölgesine Gönderildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim