• BIST 9605.39
  • Altın 2481.326
  • Dolar 32.5027
  • Euro 34.6119
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Memur-sen’den Peygamberimize Hakaret Eden CHP’liye Suç Duyurusu

Memur-sen’den Peygamberimize Hakaret Eden CHP’liye Suç Duyurusu
CHP Manisa Gençlik Kolları üyesi D.B.'nin Mevlit kandilinde sosyal paylaşım sitesinde içki fotoğraflarının yanında peygamber efendimizin doğum günüyle...

CHP Manisa Gençlik Kolları üyesi D.B.'nin Mevlit kandilinde sosyal paylaşım sitesinde içki fotoğraflarının yanında peygamber efendimizin doğum günüyle dalga geçen ve hakarette bulunan ifadeler kullanması Memur Sen Manisa İl Temsilciliği tarafından adliyeye taşındı. Partiden ihracı için disipline sevk edilen D.B'nin paylaşımları hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlatmıştı.

Manisa Adliye Sarayı önünde bir basın açıklamasıyla durumu protesto eden Memur Sen üyeleri, Ortadoğu Teknik Üniversitesinde namaz kılanlara karşı yapılan çirkin saldırıyı kınadı.

Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu ve Memur Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların şube başkanları ve sendika üyelerinin katıldığı basın açıklamasını Diyanet Sen Manisa Şubesi Başkanı Ahmet Özdemir okudu.

ODTÜ'DEKİ OLAYLAR

İnanç değerlerimize yapılan saldırıların kabul edilemeyeceğini anlatan Özdemir, şöyle konuştu: "Son günlerde doğrudan insanımızın inanç ve ibadet özgürlüğünü, manevi değerlerini hedef alan çirkin saldırılar olmaktadır. Bir taraftan marjinal grupların, terör örgütü mensuplarının yuvası haline gelen Ortadoğu Teknik Üniversitesinde ellerinde çivili sopa bulunan bir grup namaz kılanlara saldırarak birçok öğrenciyi yaralarken, diğer taraftan ilimizde CHP'li bir yönetici Mevlit kandilinde sosyal paylaşım sitesi üzerinden peygamber efendimize hakaret eden paylaşımda bulunmuştur. İnanç ve ibadetlere saldırmanın hiçbir akli, ahlaki açıklaması olamaz. Milli ve manevi değerlere sahip çıkan, insan hak ve özgürlüklerini dokunulmaz değer olarak benimsemiş Memur-Sen olarak doğrudan insanımızın manevi değerlerini inanç ve ibadet özgürlüğünü hedef alan bu saldırıları, ideolojik Vandallığı da aşan bir çirkinlik, çirkeflik olarak değerlendiriyor kınıyoruz."

Özdemir, Ortadoğu Teknik Üniversitesinde neye ve kime hizmet ettiği belli olmayan okumak, üretmek, doğup büyüdüğü, imkanlarından yararlandığı, ülkenin geleceğine katkıda bulunacak çalışmalar yapmak yerine, vurup kıran kan döken, her türlü vahşete başvuran bu kişi ve gruplara haddinin bildirilmesinin elzem olduğunu anlatan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sahip oldukları inanç ve düşünce özgürlüğünü, eğitim öğretim görme hakkını, başkalarından esirgeyenlerin bununla yetinmeyip cebir kullanmaları, kaba kuvvete başvurmaları, işi zorbalığa dökmeleri inançlarının gereğini yerine getirmeye çalışan öğrencilere ve ibadethaneye saldırmaları nefret suçunun en iğrenç, en adi halidir."

CHP'Lİ ÜYE HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Mevlit kandilinde CHP Manisa Gençlik Kolları Üyesi D.B.'nin sosyal paylaşım hesabında yaptığı paylaşımları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını anlatan Özdemir, şunları söyledi: "Mübarek Mevlit kandilinde Manisa'da CHP'li bir yöneticinin bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden paylaştığı fotoğraf ve ifadeler, din, vicdan ve inanç özgürlüğünün ötesinde açıkça dinimize ve inananlara karşı çirkin ve saygısızca bir hakarettir. Toplumun ve üyelerimizin dini hassasiyetlerini göz önünde bulundurduğumuzda bu olaya kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Kendini bilmez bu şahıs hakkında buradan suç duyurusunda bulunuyor, yetkilileri göreve davet ediyoruz."

Açıklamanın ardından Memur Sen üyeleri şikayet dilekçelerini savcılığa teslim etti.

Memur-sen’den Peygamberimize Hakaret Eden CHP’liye Suç Duyurusu

Memur-sen’den Peygamberimize Hakaret Eden CHP’liye Suç Duyurusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim