• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Memur-sen’den Hükümete Çağrı

Memur-sen’den Hükümete Çağrı
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, önümüzdeki günlerde yayınlanması beklenen yaz kıyafeti genelgesi için hükümete çağrıda bulunarak, "Hükümet...

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, önümüzdeki günlerde yayınlanması beklenen yaz kıyafeti genelgesi için hükümete çağrıda bulunarak, "Hükümet olarak yayınladığınız kılık kıyafet eksenli son genelge olsun" dedi.

Eğitim Bir-Sen Çorum Şubesi tarafından "Sendikal Mücadelede Büyük Türkiye İçin Zirveden Yeni Ufuklara" adlı bir etkinlik düzenlendi. Afra Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Saatçi, Eğitim Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Tahir Eşkil, sendika başkanları ve üyeler katıldı. Hükümetten kılık kıyafet konusunda bir daha genelge yayınlamamasını isteyen Yalçın, "Bir daha genelge yayınlamayın. Yönetmeliği değiştirin. Kenan Evren'in 82 model yönetmeliğini değiştirin. Bizi Batı'daki, diğer ülkelerdeki muadillerimizle aynı sınıfta değerlendirip, ne giyeceğine karar verebilecek insan sınıfına yükseltin. Üniversitedeki öğretim elemanımız serbest kıyafetle gittiğinde kamusal alan ihlal olmuyor. Milletvekili Meclis'e sakallı gittiğinde kamusal alan ihlal olmuyor, peki ben okula sakallı gittiğimde kamusal alan nasıl ihlal oluyor? Onun için bu antidemokratik yönetmeliği değiştirmenin zamanı gelmiştir. Bundan hikmet falan aramayın, bunun alıcısı yok. İtibarı olmayan bir yönetmelikle bize itibar falan katamazsınız. Hırvatlar'ın icat ettiği kravatı boynumuza taktığımıza bizi değerli hissettirdi diye düşünebilirsiniz, bizim yakamızı bir araya getirmek istiyorsanız bizim ücretlerimize dokunun. Dolayısıyla yakamızı bir araya getirmenin yolu kravatı sıkıştırmaktan geçmemeli. Bu kravatta bir keramet falan yok. Devletin dili olabilir, üst bürokrasi için geçerli olabilir, diploması için bunda bir hikmet aranabilir ama 40 derecelik sıcakta sınıfta klimasız ortamda öğretmeni bu işkence ile test etmeyin. Bırakın kaportayı insanların yaptığına bakın, ürettiğine bakın. Bu ülkeye ne üretiyor? Bu yaklaşımdır ki üniversitelerde kızlara ikna odaları kurdurdu. İkna odalarında imha süreçlerine tabi tuttular, onların kişilikleriyle oynadılar, psikolojilerini hırpaladılar, travmalara soktular. Onun için bu özürlü yaklaşım biran önce bitmeli, 15 Mayıs yaz kıyafeti genelgesi son genelgesi olması gerekir" şeklinde konuştu.

Türkiye'de emek hareketi görünümlü bazı adı sivil ama beyni üniformalı yapıların bu ülkede zor zamanda nasıl tavır aldıklarını, nasıl duruş ortaya koyduklarını çok iyi gördüklerini ve onun acısını hep birlikte çektiklerini dile getiren Yalçın, Memur-Sen'nin Eğitim Bir-Sen ile başlayıp 11 hizmet koluna ulaşıp, konfederasyon yapısıyla bir bütün haline gelip, bugün Türkiye'nin en büyük emek hareketi, en büyük konfederasyonu, en büyük sendikalarını oluşturan yapı olarak yola çıkışlarının mevcut sendikacılığa bir reddiyet olduğunu ifade etti. Pakistan'ın milli şairi Muhammed İkbal'ın "Yaşadığımız sancıları, travmaları içinden çıkamadığımız metaforları ifade ederek aynı inancı paylaşanlar aynı eylemde buluşmadığı müddetçe kurtuluş gelmeyecektir" dediğini hatırlatan Yalçın, "Bizim bu ülkede yaşadığımız temel travmanın altındaki ana tespit budur. Bu ülkede örgütlü olan, toplasanız yüzde 5'i geçmeyecek olan mahşeri cümbüşçüler bu ülkenin rotasını belirlemiş, kaderini çizmiş, direksiyonu tutmuş, bütün milletin ensesinde boza pişirmiştir. Bunun altında yatan temel neden şu, benim cemaatim, benim cemiyetim, benim vakfım, benim derneğim, benim platformum, benim, benim, benim. Biz olamamak, yan yana gelememek, ortak müştereklerde buluşamamak, harlem dayanışmasını oluşturamamak. Onun için Memur-Sen "türkümüz dünyayı kardeş bilendir, gökleri insanın ortak tarlası" diyerek kimsenin başı açık mı kapalı mı, dini nedir, hangi cemiyettendir, cemaattendir, vakıftandır, bu kısımlarına hiç bakmazsızın, onları yan yana durduran, kol kola girdiren, bereketi ve heybeti oluşturan, ülkenin yolunu açan, önünü açan teşkilattır. Demokrasi bu ülkede korku tünelinden çıkma emaresi göstermişse, ham demokrasi tam demokrasi olma yoluna yürüyorsa, darbe dönemleri kapanıyorsa, burada en büyük ter size aittir. Onun için size yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yalçın, konuşmasının ardından Memur-Sen ailesine katılan yeni üyelere rozetlerini taktı.

Memur-sen’den Hükümete Çağrı

Memur-sen’den Hükümete Çağrı

Memur-sen’den Hükümete Çağrı

Memur-sen’den Hükümete Çağrı

Memur-sen’den Hükümete Çağrı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim