• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Memur-sen’den Başbakan Davutoğlu’na Teşekkür

Memur-sen’den Başbakan Davutoğlu’na Teşekkür
Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin, 720 bin taşeron işçisinin kadroya alınması çalışmalarıyla ilgili hükümet...

Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin, 720 bin taşeron işçisinin kadroya alınması çalışmalarıyla ilgili hükümet yetkililerine ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hikmet Bilgin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun verdiği müjdeyle herkesi sevindirdiğini söyledi. Bilgin, "Açıklamada kamu idareleri, belediye ve il özel idarelerinde çalışan 720 bin civarında taşeron işçiye "Özel Sözleşme" kapsamında kadro verilmesi için bir tasarı hazırlandığı belirtildi. Önümüzdeki günlerde bu tasarı meclise sunulacak. Bu gerçekten de arkadaşlarımızın büyük bir özlemle beklediği bir adımdı. Biliyorsunuz seçim sürecinde asıl işi yapan taşeron elemanlarının kadroya alınacağıydı, ancak buna yardımcı iş yapan elemanların da katılmış olması önemlidir. Burada bir çifte standartta ortadan kaldırılmış oldu. Neticede arada şirketler olduğu için emek sarf eden ve asıl işçiler sıkıntı yaşıyorlardı" dedi.

"4C KAPSAMINDAKİ SAĞLIKÇILAR "ÜVEY EVLAT MUAMELESİ" GÖRMEK İSTEMİYOR"

Verilen kadroların 657A gibi görünse de aslında 657A olmadığını ifade eden Bilgin, "Bunlar "özel sözleşme" statüsünde ve şu an aldıkları ücret üzerinden yerleri ve çalıştıkları alanlar değişmeksizin devam edecekler. Bununla beraber toplu sözleşmelerde 4B statüsünde çalışan personeller gibi değerlendirilecek. Emekli olduklarında ise 657A kadrosunda olanlar gibi emekli olacaklar. Bunlara ayrıca üçer yıllık sözleşmeler imzalatılmış olması da iş güvencesi noktasında önemlidir. Ancak bizleri üzen asıl konu, 4A ya da 4B statüsünde çalışan vekil ebe, hemşire, sağlık memurları, halk sağlığı birimlerinde aile hekimleri ile beraber çalışan sağlık elemanlarının ile Kur'an kurslarında çalışan fahri hocalarımızla ve vekil imam hatiplerimizin bu kapsamın dışında tutulmasıdır. Çünkü bunlar asıl işi yapanlardır. Ayrıca söz konusu ebe, hemşire ve sağlık memurları Sağlık Bakanlığı'nın taşradaki bel kemiğini oluşturuyor. Özellikle hiç kimsenin gitmek istemediği yerlerde canları pahasına çalışan bu vefakâr arkadaşlarımızın da bu kapsama alınmasını talep ediyoruz. 4C kapsamında çalışan bu arkadaşlarımız mağdur edilmek ve "üvey evlat muamelesi" görmek istemiyorlar. Sendikamızın genel merkezi de bu konuyu gündemine almış, bu noktada çalışmalar yapmaktadır. Bu taslak gerçekten de çok güzel bir taslak, ancak eksiklikleri de var. Bunlar tamamlanıp meclise taşınırsa daha sağlıklı olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim