• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Memur-sen’den Akademisyenlere Tepki

Memur-sen’den Akademisyenlere Tepki
Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Muş İl Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, terör propagandası içerikli bildiriye imza atan bin 128 akademisyene sert...

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Muş İl Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, terör propagandası içerikli bildiriye imza atan bin 128 akademisyene sert tepki gösterdi.

İmzalarını terör tüccarlarının malı haline getiren sözde bin 128 akademisyenin akademik unvanlarını terörün emrine verdiklerini itiraf ettikleri bir bildiri olduğunu dile getiren Memur-Sen Muş İl Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, "Bu bildiri, 28 Şubat ve benzeri süreçlerde "ordu göreve" pankartlarının altına konuşlanan akademisyen görünümlü vesayet aklı, bugün de "insan, insan hakları ve insan onuru" kavramlarıyla makyajlanmış bir bildirinin altında "ihanet paktı" olarak arz-ı endam etmeye çalışıyor. Görmediği yeri hayal ederek manzara resmi çizenlere sanatçı, gitmediği yerin ahvalini vehimleriyle anlatana ise ya tezgahçı ya da yalancı denir. Kendi kalemlerinden çıkmışsa ihanetin, başka bir kalemin altından çıkmışsa kalem sahiplerine esaretin belgesi hükmündeki bildirinin altındaki imzaların sahipleri; "Devletin suçuna ortak olmayacağız" gibi iddialı cümlelerle terör örgütünü aklama telaşını gizlemeye çalışıyorlar. Kamu düzeninin tesisine katkı sunmak yerine, çocuktan kadına, gençten yaşlıya büyük bir insan kitlesini mağdur eden terör eylemine, hendek terörüne, terör iklimine "akademik katık olmak" tercihlerini ortaya koyuyorlar. PKK'nın dün ve bugün gerçekleştirdiği, yarın da gerçekleştirmeye tevessül edeceği kirli eylemleri, terör faaliyetlerini perdelemek için canhıraş çaba sarf ediyorlar" dedi.

Altında imzaları bulunan cümlelerle "Hendek terörüne izin verin yoksa uluslararası kurumları harekete geçiririz" tehdidinin savrulduğunu kaydeden Vurar, "Bu zevatın iftira ve ithamlarla bezediği bildiri, imzası bulunanların terör taşeronlarının amelesi olduklarını tescilleyen toplu işe giriş bildirgesidir. Terör örgütünü ve destekçisi siyasi uzantılara terörü terk etme çağrısında bulunamayan bu zevat, akademik dünyayı terk etme tercihini ciddi ciddi düşünmelidir. Çocukların eğitimsiz kalmasına, hastaların tedaviden yoksunluğuna, insanların huzursuz olmasına neden olan hendekleri kazanlara ve hendek siyaseti yapanlara "hendekleri kapatın" daveti yapamayanları, çenelerini kapatmaya davet ediyoruz. Terör örgütüne "silah bırakın, silahları teslim edin" deme cesaretini gösteremeyenlerin, terör baronlarının ve taşeronlarının esaretinde olduklarını itiraf edenleri, üniversitelerdeki gençlerimizin yakasını bırakmaya, kadrolarını ve unvanlarını millet için, birlik için, beraberlik, kardeşlik ve eşit yurttaşlık için ter akıtacak insanlara teslim etmeye çağırıyoruz. Bu ülkenin vesayetten kurtulmasına, demokrasiyle buluşmasına, ötekileştirme aparatlarını çöpe atmasına, özgürleşmesine, normalleşmesine ve sivilleşmesine katkı sunan, paydaş olan, birçok alanda öncülük yapan Memur-Sen olarak; bu ihanet bildirisinin, esaret bildirgesinin altında imzası bulunanlara bir hatırlatma yapıyor ve uyarıyoruz. "Ordu Göreve" pankartlarını geri dönüşümü imkansız atıklar arasına gönderen millet, "hendek terörünü destekle" çağrılı bildirinizi de aynı yere gönderecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim