• BIST 9524.59
  • Altın 2493.927
  • Dolar 32.5138
  • Euro 34.728
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Memur-sen’den, 28 Şubat Açıklaması

Memur-sen’den, 28 Şubat Açıklaması
Memur-Sen Adıyaman İl Temsilciliği Kadınlar Komisyonu 28 Şubat post modern darbesinin yıl dönümü münasebetiyle bir basın açıklaması yapıldı.

Memur-Sen Adıyaman İl Temsilciliği Kadınlar Komisyonu 28 Şubat post modern darbesinin yıl dönümü münasebetiyle bir basın açıklaması yapıldı.

Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şubesi Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda yapılan basın açıklamasına Memur- Sen'e bağlı sendikaların kadın kamu çalışanları ile birlikte Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Kayseri'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden ve yaralanan Adıyaman Belediyespor Hentbol takımına taziye ve şifa dilekleri ile başlayan basın açıklamasını Memur Sen Adıyaman İl Temsilciliği Kadınlar Komisyonu Başkanı Şükran Altunç Aydın okudu. Başkan Aydın, "28 Şubat 1997 günü, halkımızın inanç ve kararlılığını bitiremeyeceklerini anlayan küresel güçler, yerli taşeronları eliyle, seçilmiş bir hükumeti yıktılar. Hepimizin acı bir tecrübeyle yakinen tanıdıkları bu karanlık güçler milletimizin yeniden tarihteki asli misyonuna dönmesinden rahatsızlık duydular. Onlar istediler ki, Çanakkale'de destanlar yazan, işgalcileri yenik ekin yaprakları gibi savuran bu millet, tüm dünyanın mazlumlarının yeniden ümidi haline gelmesin. Kendi ayakları üzerinde doğrulmasın. Bunun için Rabbimizin tüm insanlığın selameti için indirdiği vahye düşmanlık ettiler: İlk hedefleri Kuran Kursları oldu. Kuran öğretimini engellemeye çalışan bu güruh, 14 asırdır kesintisiz bir biçimde devam eden hafızlık kurumunu ortadan kaldırmak için 15 yaşına kadar bu milletin evlatlarının hafızlık yapmasını yasakladılar. Fakat bununla da yetinmediler. Halkımızın alın teriyle açılmış İmam Hatip Okullarına yarasalar diyerek orta kısımlarını kapattılar. Katsayı ucubesi ile İmam Hatip mezunlarının üniversiteye gitmelerine mani oldular. Sömürgecilerin taşeronu bu güçler, en büyük fenalığı bu ülkeyi bölmek isteyen terör gruplarını palazlandırarak yaptılar. Ve ne yazık ki her gün verdiğimiz şehitlerle bunun ıstırabını yaşamaya devam ediyoruz. Vatanseverlik nutukları atıp gerçekte sömürgecileri ülkemizin tüm maddi kaynaklarını yok etmeye davet edenler arkalarında bankaları boşaltılmış, sermayesi tükenmiş bir enkaz bıraktılar. Tarih gerçek vatanseverlerin kim olduğunu da yazacaktır elbette. 28 Şubat darbesinin üzerinden 19 yıl geçti. Türkiye tarihinin kara yaprakları gerilerde kaldı ancak hepimizin malumudur ki artık son derece cılız da olsa ne darbe tehditleri nede mezkur darbenin neden olduğu acılar sona ermedi. Bin yıl sürecek dedikleri darbenin bugün yargı önünde olduğunu görmek ülkemiz adına umut verici. Ancak 19 yılın ardından bu darbenin henüz izleri silinmemişken bizlere adeta hayal gördüğümüz algısı oluşturularak darbe ile ilgili söylediklerimiz yok sayılmaya çalışılmaktadır. Bizler tüm bu kirli darbe teşebbüslerine nasıl 28 Şubat Darbesine direndiysek, öyle direneceğimizi, hayallerimizi ve ülkemizi bu karanlık çetelere teslim etmeyeceğimizi en yüksek sesle haykırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Memur-sen’den, 28 Şubat Açıklaması

Memur-sen’den, 28 Şubat Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim