• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Memur-Sen: Yeni anayasayı yazana kadar sahadan ayrılmayacağız

Memur-Sen: Yeni anayasayı yazana kadar sahadan ayrılmayacağız
Memur-Sen 1 Mayıs'ı, "Güçlü Memur, Büyük Türkiye" temasıyla Kahramanmaraş'ta kutladı.

Memur-Sen 1 Mayıs'ı, "Güçlü Memur, Büyük Türkiye" temasıyla Kahramanmaraş'ta kutladı. Alanda sendika üyelerine seslenen Genel Başkan Ali Yalçın, "Yeni anayasayı yazana kadar sahadan ayrılmayacağız." dedi.

Müftülük Meydanı'nda düzenlenen kutlamalara Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya, Memur-Sen'e üye sendikaların yönetim kurulu üyeleri, sendika üyesi çalışanlar ile vatandaşlar katıldı. Kutlama programının yapılacağı meydana gelen işçiler, arama noktalarından geçerek alana girdi. Bazı işçiler, eşleri ve çocuklarıyla alana geldi. Kutlamalara gelenlere su ikram edildi.

Binlerce kişinin katıldığı 1 Mayıs kutlamalarında halaylar çekildi, mehteran marşları ile alan coştu, 4 dilde yayınlanan bildiriyle ensar-muhacir kardeşliği, emek, dayanışma ve birlik mesajları verildi, talepler dile getirildi. Arapça ve Kürtçe bildirileri Suriyeli muhacirler okurken, Türkçe bildiriyi Azerbaycan vatandaşı Sariyya Tagiyeva okudu.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya açılış, Memur-Sen Kahramanmaraş Temsilcisi Aziz Aydın ise selamlama konuşması yaptı. Alandan "Memuruz haklıyız kazanacağız", "İşte meydan işte 1 Mayıs", "Mazlumların umudu zalimlerin korkusu", "Hak emek özveri kutsaldır alınteri", "Zalime karşı omuz omuza", "Katil Esad zalim Putin" ve "Teröre hayır kardeşliğe evet" sloganları yükseldi.

Okunan bildirilerin ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kürsüye çıktı. Coşkulu alana hitap eden Yalçın, şöyle dedi: " "Yeni Türkiye'nin yol haritasını birlikte yazmalıyız. Türkiye Anayasa Platformu'nu bu amaçla kurduk. Milleti forsalaştıran, devleti kutsallaştıran, vesayeti derinleştiren cuntacıların ferman anayasasından kurtulmak için var gücümüzle çalışacağız. Yeni anayasayı yazana kadar sahadan ayrılmayacağız.

Bugün buradan emperyalizme, emperyalistlere meydan okuyoruz. Terör örgütleri ve efendileri şunu bilin ki çağlardan çağlara, kuşaklardan kuşaklara süregelen kardeşliğimizle baş edemeyeceksiniz, yenileceksiniz, yok olacaksınız. Kapitalistler, tetikçiler, devlete paralel hat çekenler, hesap verecek, bedel ödeyeceksiniz. Sömürgeciler, kan emiciler, işgalciler, darbeciler, hep birlikte tarihin çöp sepetine gideceksiniz. Sesimize, sözümüze güç katan; emeği ile var olanlar, memurlar, işçiler, emekliler, emniyet mensupları. Anadolu'nun gençleri, kadınları, esnafları, memleketimin çiftçisi, işsizi, yoksulu, ülkemin sanatçıları, sporcuları, gazetecileri, güçlü memur, büyük Türkiye, adil dünya diye haykırdığımız 1 Mayıs'a, Müftülük Meydanı'mıza hoş geldiniz."

"1 MİLYON MEHMET AKİF'LE ZİRVEDEN YENİ UFUKLARA YÜRÜYORUZ"

Yalçın; Memur-Sen'in, çağın erdemliler hareketi olduğunu, Memur-Sen'in, duruşuyla kamu görevlilerini koruyan kalesi olduğunu söyledi. Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Memur-Sen, sendikacılıkta zirvedir. Memur-Sen, milletle beraberdir. Millet iradesini koruma derdindedir. Bu soylu mücadelede 1 milyon Mehmet Akif'le, 1 milyon Aliya'yla, 1 milyon Nene Hatun'la, 1 milyon Mıllış Nuri'yle zirveden yeni ufuklara yürüyoruz."

"KÜRESEL ÇETELER MİLLETİN DEMİR YUMRUĞUNU YİYECEK"

"Bizi özümüzden, kökümüzden koparmak isteyenler var" diyen Yalçın, "Kirli, kanlı ve sinsi saldırılarla Türkiye'yi hedef alanlar var. Canımızı yakmanın, Anadolu'yu bölmenin, peşinde olanlar var. Soruyorum; fırsat verecek miyiz? Göz yumacak mıyız? Seyirci kalacak mıyız? Elbette hayır, tabi ki hayır. Anaları evlatsız, çocukları yetim bırakanlara, milleti gözyaşına boğanlara, çukur terörüyle vahşet saçanlara hak ettikleri cevabı vereceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Emeğimizi değersizleştirenlerin, ekmeğimizi gasp edenlerin kurduğu çarkı biz yerle bir ettik. Dinimize, inancımıza, başörtüye hakaret edenlerin, imam hatipliye, meslek liseliye, milletin seçtiği başörtülü vekile zulüm edenlerin hakkından biz geldik. Bugün benzer amaçları gerçekleştirmeye yeltenenler, tarihe üstelik yakın tarihe bir göz atsınlar. Bu milletin, şefkat tokadı tarihçesini bir daha okusunlar. Silahlarını teslim etmeyenler, küresel şebekelerin tetikçiliği için sıraya girenler, millete ihanet edenler; Kandildekiler, okyanus ötesindekiler, Suriye'deki iç savaştan beslenenler, milletin demir yumruğunu yiyeceksiniz." dedi.

"1 MİLYAR 700 BİN İSLAM ALEMİNİ TEK KILMALIYIZ"

Konuşmasında, terör örgütlerini de kınayan Yalçın, önemli mesajlar verdi. Yalçın, "Söz konusu olan Türkiye ise hiçbir kurum, hiçbir dernek, hiçbir parti, hiçbir cemaat kendi hesaplarını öne çıkaramaz. Çünkü Türkiye kazanırsa, mazlumlar kurtulacak. Türkiye kalkınırsa, insanlık kazanacak, adil bir dünya düzeni yeniden kurulacak. İnsanlık adaletle buluşacak, dünya barışla, huzur iklimiyle kucaklaşacak. Milletin geleceğine çukur kazan bölücüler de devletin genetiğini ele geçirmeye çalışan paralel şebekeler de bu ülkenin bu milletin yarınlarında olmayacak. Bizim medeniyetimizde DAEŞ'in yeri olamaz, olmayacak. Bizim idrak zeminimizde Boko Haram olamaz, olmayacak. Kardeşlik coğrafyasında, Anadolu'nun birlik mayasında PKK olamaz, olmayacak. PYD olmadı, olamayacak. Bu toprakların kahramanlarının eliyle tarihten silinecekler. Biz hep buradaydık ve hep burada olacağız. Ümmetin ayağına dolanan, medeniyet coğrafyamızı zehirli sarmaşık gibi saran üç büyük fitne ateşini de el birliğiyle söndürmeliyiz. Mezhep fanatizmine düşmeden mezhepçilik fitnesini bitirmeliyiz. Milli olmaktan vazgeçmeden ırkçılık fitnesini bitirmeliyiz. Ötekileştirme hatasına düşmeden terör fitnesini bitirmeliyiz. Birlik meşalesini hep birlikte yakmalı, 1 milyar 700 bin İslam alemini tek kılmalıyız." diye konuştu.

"YENİ ANAYASAYI YAZANA KADAR SAHADAN AYRILMAYACAĞIZ"

"Bütün bunları başarmak için; Yeniden Büyük Türkiye'yi kurmalıyız" diyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, şöyle devam etti: "Yeni Türkiye'nin yol haritasını birlikte yazmalıyız. Türkiye Anayasa Platformu'nu bu amaçla kurduk. Milleti forsalaştıran, devleti kutsallaştıran, vesayeti derinleştiren cuntacıların ferman anayasasından kurtulmak için var gücümüzle çalışacağız. İnsan onurunu dokunulmaz, bireyi özgür, devleti demokratik kılan yeni bir anayasayı hep birlikte yapacağız. Biz bunun için çalışırken, vesayet rejiminin bekçileri, tetikçileri vesayete suni teneffüs yapma derdindeler. Sahayı onlara bırakmayacağız. Yeni anayasayı yazana kadar sahadan ayrılmayacağız. İstikrarımızı bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Yeni, yerli ve milli nitelikte, evrensel ilkelere, insani değerlere dayalı toplumsal sözleşmeyi birlikte yazacağız. Toplu sözleşmede tarih yazan Memur-Sen'in birikimini, toplumsal sözleşmenin yazım sürecinde seferber edeceğiz." şeklinde konuştu.

Cihan

Memur-Sen: Yeni anayasayı yazana kadar sahadan ayrılmayacağız

Memur-Sen: Yeni anayasayı yazana kadar sahadan ayrılmayacağız

Memur-Sen: Yeni anayasayı yazana kadar sahadan ayrılmayacağız

Memur-Sen: Yeni anayasayı yazana kadar sahadan ayrılmayacağız

Memur-Sen: Yeni anayasayı yazana kadar sahadan ayrılmayacağız

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim