• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Memur-sen Türkiye Buluşması

Memur-sen Türkiye Buluşması
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Yeniden büyük Türkiye'nin kurulmasını engellemek istiyorlar" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Yeniden büyük Türkiye'nin kurulmasını engellemek istiyorlar" dedi.

Memur-Sen Türkiye Buluşması kapsamında Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Genç Memur-Sen, Emekli Memur-Sen, Kadın ve Engelli Komisyonları yönetim kurulu üyeleri ve il temsilcileriyle bir araya geldi. Komisyonlar buluşmasında konuşan Ali Yalçın, "Tüm karanlık plan ve senaryolar Türkiye'nin ortak tasavvurunu yıkmak, ideallerinin önünü kesmek, yeniden büyük Türkiye'nin kurulmasını engellemek, adil bir dünyanın oluşumunda Türkiye'nin rol almasına taş koymak için yapılmaktadır. Terör saldırıları mazlumların ve mağdurların huzura kavuşmasını istemeyen lobilerin eseridir" dedi.

"EMPERYALİZMİN KANLI OYUNLARINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

"Türkiye'nin özünde ve çekirdeğinde büyük bir ulu çınarın özü vardır" ifadesini kullanan Yalçın, "Bu tohumdan maki çıkmaz, ot olmaz. Bu tohumdan yine büyük bir çınar olur. Çünkü bu çınarın tohumunda imparatorluk geni vardır, üç kıtayı yönetmiş bir irade ve küresel aktörlük DNA'sı gizlidir. Bu genetik kodların gelişimini engellemek isteyen, Türkiye üzerinde hesabı olan yabancı güçler, iç bünyemizdeki zaaflarımızdan da yararlanarak Türkiye'yi bölgesinde itibarsızlaştırmak, hezimete uğratmak istemektedirler. Yerli ve milli düşüncenin temsilcileri olarak, emperyalizmin kanlı oyunlarına boyun eğmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"BİRLİKTELİĞİ SAĞLAYACAĞIZ"

Türkiye'nin yüzyılın en büyük devletlerinden olma potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Yalçın, "Türkiye'yi yeniden büyük dünya devleti kılacak temel dinamik 78 milyonun birlik ve beraberliğidir. Bu kardeşliği tesis edecek ise komisyonlarımızla birlikte Memur-Sen'dir. Türkiye'nin çatı kuruluşu olarak, düşünce, hedef ve hayal birlikteliğini birlikte sağlayacağız. Türkiye için en büyük tehdit karamsarlık, moral çöküntü, yarınlara ilişkin güven kaybı, gelecek endişesidir. Gelecek kaygısını artırmak, umutsuzluğu pompalamak, toplumu karamsarlığa itmek isteyen lobiler var. Bu lobilere inat, sizler Türkiye'nin geleceğine yönelik umutları artıracaksınız. 2000 yıllık bir tarihsel geçmişe, büyük bir medeniyet birikimine, güçlü devlet geleneğine sahip bir milletiz. Türkiye'yi umutsuzluğun, güvensizliğin, karamsarlığın ülkesi yaptırmayacağız, yaptırmayacaksınız. Yeniden büyük Türkiye'ye ve İslam'ın adaleti ve ahlakı ile donanmış adil bir dünyayı hep birlikte kurucağız" dedi.

YALÇIN'DAN KOMİSYONLARA ÇAĞRI

Kadınlar, gençler, engelliler ve emeklilere büyük görevler düştüğünü ifade eden Yalçın, "'Yeniden Büyük Türkiye', "Güçlü Türkiye" adı her ne olursa olsun hedeflediğimiz Türkiye'nin asli öznesi gençler, engelliler, kadınlar ve emeklilerdir. Türkiye'nin yeniden kuruluşunda sizler de olmalısınız. Bu yüzden yeni anayasa noktasında "siyasiler yapsın, biz uyalım, Meclis yazsın biz uygulayalım" pozisyonu almamalısınız. Komisyonlar olarak yeni anayasanın yapım ve yazım sürecinde aktif sorumluluk almalısınız, alanı dinamik tutmalısınız. Bu sizler için tarihi bir görev ve sorumluluktur. Bu sorumluğunuzu hakkıyla yerine getireceğinize olan inancımız tamdır" diye konuştu.

"MENZİLİMİZİ GENİŞLETELİM"

Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Dünyada ve Türkiye'de kayıp nesillerin ortaya çıkmaması, yaşatmak için yaşama duygusuna sahip nesillerin küresel dünyanın her yerinde söz sahibi olması için Anadolu'yu karış karış dolaşarak toplumun değişik kesimlerine ulaşmaya, tecrübe paylaşımı yapmaya devam edelim. Hatta sınır ötesi kadın, gençlik, engelli ve emekli örgütleriyle de işbirliği içine girerek, menzilimizi genişletelim."

Toplantıda Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Genel Başkanı Habibe Öçal, Engelliler Komisyonu Genel Başkanı Elvan Uğurlu, Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Emin Şenver ve Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan sırasıyla sunumlar gerçekleştirdi.

Memur-sen Türkiye Buluşması

Memur-sen Türkiye Buluşması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim