• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Memur-Sen teşkilatlarından Kudüs açıklaması

Memur-Sen teşkilatlarından Kudüs açıklaması
İsrail rejiminin Mescid-i Aksa'ya yönelik uyguladığı cuma namazı yasağı Memur-Sen teşkilatları tarafından yurt genelinde protesto edildi.

İsrail rejiminin Mescid-i Aksa'ya yönelik uyguladığı cuma namazı yasağı Memur-Sen teşkilatları tarafından yurt genelinde protesto edildi. 81 ilde düzenlenen basın açıklamalarında Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın Müslümanların onur meselesi olduğu mesajı verildi, zalimler telin edildi.

Memur-Sen teşkilatları 81 ilde cuma namazından sonra bir araya gelerek İsrail rejiminin Mescid-i Aksa'ya yönelik uyguladığı yasakları protesto etti. Pek çok STK ile ortak düzenlenen protestolarda İsrail'e karşı öfke vardı.

Protestoların Ankara ayağında Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde bir araya gelen STK mensupları Filistin ve Türk bayraklarıyla kardeşlik ve dayanışma mesajı verdiler. Gıyabi cenaze namazının ardından başlayan basın açıklamaları sık sık slogan ve tekbirlerle kesildi. Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii'ndeki protestoya Memur-Sen ve bağlı sendikaların genel başkan ve genel başkan yardımcıları, Memur-Sen Onursal Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ve AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez de katıldı.

Ankara'daki basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya, İsrail'in insan hakları ihlallerine bir yenisini daha eklediğini kaydetti. Kaya, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın Siyonistlerin kirli postalları altında ezilmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi. Mescid-i Aksa ile birlikte Müslümanların namusunun da kirletildiğini vurgulayan Kaya, Siyonizm'in asıl amacına adım adım ilerlediğini ifade etti.

Kaya, Siyonizmin hedefine doğru adım adım ilerlediğini belirterek, "Yüzyıllarca yaşadığı gettolarda oluşturduğu kin dolu ideolojisiyle kurduğu devletinin büyük hedeflerini yani Büyük İsrail Projesini gerçekleştirmek için Allah'ın bize emanet ettiği ve ebedi hakikatin tapusu olan Mescid-i Aksa'yı ortadan kaldırmak için kirli bir tezgah kurdu" diye konuştu.

Bu yasakların İsrail'in güvenliği bahanesiyle uygulanıyor olmasının gerçekçi olmadığının altını çizen Kaya, "Biz İsrail'in güvenlik kavramından ne anladığını iyi biliyoruz. Mescid-i Aksa'da son zamanlarda yaşananlar, İsrail'in yürüttüğü kirli savaşın en önemli halkasıdır. Çeyrek asırdır bölgemizde yaşanan kirli stratejinin de en stratejik ayaklarından biri Mescid-i Aksa'nın işgal girişimidir. Yani, Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılar, Afganistan, Irak ve nihayet Suriye'de yaşananlardan bağımsız ele alınamaz. Kimileri inkar etse de, emperyalizmin çirkef cürufu bizim bölgemize boşaltılırken, İsrail, şimdi tam zamanı diyerek Mescid-i Aksa'ya saldırmıştır" açıklamasını yaptı.

Mescid-i Aksa'nın 1969'dan bu yana İsrail'in hedefi olduğunu belirten Kaya, Aksa'nın İsrail stratejisi açısından önemine dikkat çekti.

Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İslam dünyasının bölünmüşlüğünü ifade eden en son Katar krizinden sonra düğmeye bastı. Suriye'deki emperyalist projesinin oluşturduğu kaos da onun motivasyonu oldu. ABD'nin Suriye kaosundan yararlanarak desteklediği PYD terör örgütü dahi bu oyunun parçası. Hatta DEAS, FETÖ Emperyalizmin kurguladığı İsrail'in uyguladığı stratejinin bir parçası."

Mescid-i Aksa'nın bir onur ve varoluş meselesi olduğunu dile getiren Kaya, "Mescid-i Aksa, bizden uzak zannedenler, sadece bu üç örgütün yaptıklarına baksalar, neyin hedeflendiğini açık seçik göreceklerdir. Onun için, Mescid-i Aksa kirletilirken, biz de kirletiliyoruz, köleleştiriliyoruz diyoruz. Çünkü bugün insanlığın özgürlüğü ancak Kudüs'ün özgürlüğüyle mümkün. Çünkü şerefle mühürlenmiş insan denilen varlığın namusu Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıların püskürtülmesiyle teminat altına alınabilir" değerlendirmelerinde bulundu.

"Uluslararası hukuk çözüm üretemiyor"

Dünya kamuoyunun sessizliğine de tepki gösteren Kaya, "Emperyalist kurgunun tam ortasına oturmuş "uluslararası hukuk" denilen kandırmacaya dayanıp, olayın çözülmesi mümkün değil artık bugün. Rachel Corrie'ler bu hakikati gördükleri için İsrail'e karşı mücadele ettiler. Çünkü İsrail, emperyalist kurgunun bir ürünüdür. Yahudileri yüz yıllarca gettolara iten, onları ötekileştiren emperyalist ülkeler, kendi ırkçı düşüncelerinden beslenen Siyonizm'i desteklediler ve bugünkü İsrail devletini kurdurttular. Sonra da adım adım bu devletin genişlemesinin kılıfını hazırladılar. Bu hukukun adı uluslararası hukuktu. Ne hikmetse, bu hukuk, hiçbir zaman Filistin halkı ve Filistin devletinin lehine işlemedi. Bizim hukuk anlayışımız güçlünün değil hakikatin lehine işler. Ama genelde İslam dünyası özelde de Filistin için uluslararası hukuk, zalimin elindeki silah olmuştur. Bugün de aynısı geçerlidir" şeklinde konuştu.

"Barış ve adalet istiyoruz"

Başta Kudüs olmak üzere bütün İslam coğrafyasında barışın ve adaletin hakim olması gerektiğini dile getiren Kaya, bu kaos ortamının dünyayı bir felakete sürükleyeceği uyarısında bulundu.

Kaya, mücadelelerinin sadece kendileri için değil insanlık için olduğunu söyleyerek, "Eğer Mescid-i Aksa saldırıları devam ederse, Kudüs İsrail'in işgalinden kurtulmazsa, korkarız ki emperyalizmin oluşturduğu kaostan dolayı yorulan dünyamız daha büyük felakete düçar olacaktır. İsrail'in kararları sadece politik değil dini bir temeli de var. İsrail'in keskin inançları, ırkçı politikaları stratejik bir araç olmanın ötesinde bir anlam taşıyor. Mescid-i Aksa işgali, onların mitolojik inançlarının bir yansıması aynı zamanda. Sözde Süleyman Mabedi'ni ortaya çıkararak yeni bir armagedon oluşturacaklar. Mesihçi inancın doğası budur. Bu yüzden bütün insanlığa çağrıda bulunuyoruz" dedi.

Tüm dünyanın, İsrail'in bu ırkçı tutumuna karşı ortak tepki göstermesi gerektiğini belirten Kaya "Daha fazla geç olmadan katil İsrail durdurulmalı, Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürleştirilmelidir. O yüzden buradan tüm dünyaya haykırıyoruz! Siyonist korsanların Mescid-i Aksa'yı temellük etmesine izin vermeyeceğiz! Aksa işgalinin nereye varacağından gafil olanlar Sabra, Şatilla, Cenin, Eh Halil gibi katliamlara baksınlar. Biliyoruz ki Siyonistler uluslararası toplumdan, uluslararası hukuktan değil sadece ve sadece ümmetten, Müslümanların öfkesinden çekiniyor. Ayağa kalktığımızda zalimlerin nasıl diz çökeceğini 15 Temmuz'da gösterdik. Bugün de Aksa için ayağa kalkma günüdür" ifadelerini kullandı.

Memur-Sen teşkilatlarından Kudüs açıklaması

Memur-Sen teşkilatlarından Kudüs açıklaması

Memur-Sen teşkilatlarından Kudüs açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim