• BIST 9645.02
  • Altın 2408.05
  • Dolar 32.5912
  • Euro 34.7714
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Memur-sen Muş İl Başkanlığı’ndan DİSK’e Tepki

Memur-sen Muş İl Başkanlığı’ndan DİSK’e Tepki
Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Muş İl Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, DİSK Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun...

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Muş İl Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, DİSK Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun yuhalanması ve Cumhurbaşkanı'na hakaretlerin kabul edilemez olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Fehmi Kuzey Vurar, DİSK Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun yuhalanması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan hakaretlere tepki göstererek, DİSK Genel Başkanı'nın derhal görevini bırakması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı'na yapılan hakareti kınadığını ifade eden Vurar, "DİSK Genel Kurulu'na davet edilen devletin temsilcisine ve bu devletin başı olan Sayın Cumhurbaşkanımıza bir sendikanın genel kurulunda hakaret edilmesini esefle kınıyorum. Biz sendikaların görevi öncelikle kendi üyelerimizin sosyal ve özlük haklarını korumaktır. Ama bunun amacına çıkıp devletin başına, başındaki kişiye "katil" diyerek slogan atmalar ve senin bir devletin temsilcisini oraya davet edip orada hakaret ettirmek ve bir genel başkanın kendi misafirine hakaret ettirmesi, kendi genel kurulunda kendi yöneticileri, kendi üyelerine hakim olmaması çok üzücü bir durumdur ve bir an önce o genel başkanının o görevde olmaması gerekiyor. Bu nedenle Sayın Bakanın açıklamasıyla birlikte, iş barışını korumak için oraya geldiğini ve davet edildiğini ve oradaki genel kurula katıldığını, ancak devletimizin başındaki Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaretler sonucunda o salonu terk etmiştir ki kendine yakışanı da yapmıştır, yapması gereken de budur. Bu nedenle ben DİSK Genel Kurulu'nda olan olayları esefle kınıyorum" dedi.

Asıl katillerin o kurulda olduğunun ve en iyi şekilde ağırlandıklarının altını çizen Vurar, "Böyle bir dönemde birlik beraberliği sağlamamız gerekirken asıl katillerin o genel kurulda olması ve gerçekten de hendek siyaseti yapan ve PYD'yi, PKK'yı destekleyen genel başkanların orada olması, yurtdışına çıkıp kendi ülkesini şikayet eden, gücünü kendi halkından alamayan zavallı genel başkanların orada olması da ve onlara hiçbir kınama, hiçbir şiddet, hiçbir slogan, aleyhlerine bir slogan atılmadan onları en iyi şekilde ağırlayan DİSK üyelerine ve genel başkanlarını buradan esefle kınıyorum. Umarım bir daha böyle olaylarla karşılaşmayız" ifadelerini kullandı.

"YÜZDE 52 OY ALMIŞ BİR CUMHURBAŞKANINA HEP BERABER SAHİP ÇIKMALIYIZ"

"Halkın yüzde 52 oyunu almış bir Cumhurbaşkanına da bizim hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor, ona saygı göstermemiz gerekiyor" diye ifade eden Vurar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gerçekten ülkesi için mücadele eden, ülkesini her platformda değerini arttıran bir Cumhurbaşkanını hep beraber elbirliğiyle böyle zor süreçten geçen bir Türkiye'nin, Türk halkının ve Türkiye halkının sahip çıkması gerekiyor. Kendi genel kurulunda, kendi üyesine sahip çıkmayan, kendi üyesini susturamayan, sözü geçmeyen bir genel başkanın da bir an önce o genel başkanlıktan, görevinden ayrılması gerekiyor. Bu olayların bir kez daha gerçekleşmemesini temenni ediyorum."

DİSK Genel Kurulu'nda muhalefet liderlerinin sessiz kalmasının utanç verici olduğunu vurgulayan Vurar, "Genel kurulda davetli olan misafirlerden muhalefet partilerin genel başkanlarının, orada bu devleti temsilen gelen Sayın Bakana yapılan protestoları, Cumhurbaşkanımıza yapılan hakaretlere sessiz kalmaları ve içten içe hoşlarına gitmeleri de utanç verici bir durumdur. Unutmasınlar bir gün mutlaka onların başına da böyle bir durum gelecektir. Mutlaka gelecektir. Ama ben inanıyorum ki devlet onlara her zaman o saygıyı göstermiştir" şeklinde konuştu.

Memur-sen Muş İl Başkanlığı’ndan DİSK’e Tepki

Memur-sen Muş İl Başkanlığı’ndan DİSK’e Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim