• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Memur-sen Kadınlar Komisyonu İl Başkanı Ayten Özsoy:

Memur-sen Kadınlar Komisyonu İl Başkanı Ayten Özsoy:
Memur-Sen Kayseri Kadınlar Komisyonu tarafından "çocuklara yönelik" şiddeti kınamak amacıyla basın açıklama yapıldı.

Memur-Sen Kayseri Kadınlar Komisyonu tarafından "çocuklara yönelik" şiddeti kınamak amacıyla basın açıklama yapıldı.

Kayseri Adliyesi önünde düzenlenen basın açıklamasında Memur-Sen Kadınlar Komisyonu İl Başkanı Ayten Özsoy," Şiddet küçük yaşta aile içerisinde öğrenilmekte; şiddet şiddeti doğurmaktadır. Kocasından dayak yiyen kadınlar çocuklarını daha fazla dövmektedir. Çocukluğunda şiddetle karşılaşanlar, büyüdüklerinde şiddet uygulamaktadırlar. Katillerin neredeyse hepsi çocukken aile içi şiddetle karşılaşmışlardır" dedi.

Memur-Sen Kayseri Kadınlar Komisyonu olarak geleceğin teminatı olan çocuklara yönelik şiddetin her türlüsünü kınadıklarını vurgulayan Ayten Özsoy, "Biz çocuğa karşı şiddetin kabul edilemez ve önlenebilir olduğu bilinciyle bir araya gelen her türlü şiddetin zulmün karşısında olan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Herkesi çocuğa, doğrudan veya dolaylı zarar veren her türlü fiziksel, duygusal veya cinsel eylem ile mücadeleye davet ediyoruz" diye konuştu.

'Son zamanlarda yaşadığımız çocuklara yönelik fiziksel, cinsel şiddet olayları bizlerin duygu dünyasını derinden etkiledi" diyen Özsoy, "Bir kadın, bir anne, bir eş olarak kanımız dondu, çok üzüldük, şaşırdık, korktuk, günlerce uyuyamadık. Hepimiz kendi görüşlerimiz doğrultusunda fikirlerimizi ifade edip, yaşanan sorunlara kendi açımızdan çözümler bulmaya çalışıyoruz. Şiddet küçük yaşta aile içerisinde öğrenilmekte; şiddet şiddeti doğurmaktadır. Kocasından dayak yiyen kadınlar çocuklarını daha fazla dövmektedir. Çocukluğunda şiddetle karşılaşanlar, büyüdüklerinde şiddet uygulamaktadırlar. Katillerin neredeyse hepsi çocukken aile içi şiddetle karşılaşmışlardır. Bu nedenle aile yaşamı içerisinde gerçekleşen şiddet, toplum için tehlikeli olmakta ve toplum bünyesinde derin ve kalıcı izler bırakmaktadır" şeklinde konuştu.

Çocuklara ailenin verdiği alışkanlıklarla birlikte toplumun yapısının da şekillendiğini dile getiren Özsoy, "Gittikçe daha fazla duyulan şiddet olaylarının en temel kaynağı "aile içi şiddet olaylarının " artmasıdır. Duygusal istismarın izlerinin silinebilmesi için önlem alınmadığında çocukların bu yaşanan olayların izlerini yaşamları boyunca taşıdığı gözlemlenmektedir. Memur-Sen Kayseri Kadınlar Komisyonu olarak; bir daha böyle üzücü olayların yaşanmamasını "çocukların çocuk olduğu bilinciyle toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi ve yasal ortamda çocuk haklarının korunması adına üzerimize düşen bütün görevleri yerine getirmeye hazır olduğumuzu bildiririz" ifadelerinde bulundu.

Memur-sen Kadınlar Komisyonu İl Başkanı Ayten Özsoy:

Memur-sen Kadınlar Komisyonu İl Başkanı Ayten Özsoy:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim