• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Memur - Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan:

Memur - Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan:
Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, Memur-Sen'in 11 ilde yaptığı anket sonuçlarına göre, 1 Mayıs'taki çatışma görüntülerinden rahatsız olanların...

Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, Memur-Sen'in 11 ilde yaptığı anket sonuçlarına göre, 1 Mayıs'taki çatışma görüntülerinden rahatsız olanların oranının yüzde 95.2 olduğunu söyledi.

Harikalar Diyarı'nda düzenlenen Nisan ayı olağan meclis toplantısında konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, sokakları savaş alanına çevirme aracı olmadığını ifade etti.

Sendika olarak on bir büyükşehirde yaptıkları anket sonuçlarına göre, kutlamalardaki çatışma görüntülerinden rahatsızlık duyanların oranlarının yüzde 95.2 olduğunu kaydeden Aydın Kalkan, 1 Mayıs kutlamalarını sendika olarak Taksim'de yapmalarının nedenini toplumsal uzlaşıya katkı sunmak olarak özetledi. İl Temsilcisi Aydın Kalkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toplumsal uzlaşıya katkı vermek, terörle mücadeleye toplumsal destek sağlamak, barışçıl ve çatışmasız 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirilebileceğini göstermek hedefiyle Taksim için başvuruda bulunduk. Taksim Meydanı'ndan, "emperyalist ve kapitalistlere sömürüye son verin', emperyalizmin kuklası terör örgütlerine "silahı bırakın', milletimize de "Güçlü Türkiye için hep birlikte" çağrılarında bulunmayı hedefledik. İstanbul Valiliği'nin, Taksim Meydanında 1 Mayıs kutlamasına olumsuz bakması nedeniyle; bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, Kurtuluş Savaşında bağımsızlık meşalesini ilk ateşleyen, emperyalistlere ilk meydan okumayı yapan medeniyet ve fikir dünyamızın zirve şehirlerinden Kahramanmaraş'ta kutlama kararı aldık. Kahramanmaraş Meydanı'ndan "Güçlü Memur, Büyük Türkiye ve Adil bir Dünya için Emeğin Kahramanları Maraş'ta" temasıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde bütün halkımıza ve insanlığa sesleneceğiz."

"LAİKLİK İNANANLARA BASKI ARACI OLARAK KULLANILDI"

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik açıklamalarını da değerlendiren İl Temsilcisi Aydın Kalkan, laikliğin yıllarca inananlar için baskı aracı olarak kullanıldığını vurguladı. Kalkan, "Müslümanlarla ve islamla problemi olan insanlar, laiklik ilkesinin arkasına gizlenerek bu millete yapmadığını bırakmadı. Bizler din ve vicdan özgürlüğünden yanayız, İnanan ve inandığı gibi yaşamak isteyen insanlara her ne sebeple olursa olsun zulüm ve baskı yapılmasına karşıyız. Yeni anayasada laiklik ilkesi olsun olmasın insan hak ver özgürlüklerinin anayasanın ruhunu oluşturmasını istiyor ve bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Memur - Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan:

Memur - Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim