• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Memur-sen, İHL Ayrımcılığının Kalkmasını İstedi

Memur-sen, İHL Ayrımcılığının Kalkmasını İstedi
Genelkurmay Başkanlığı'nın sitesinde duyuruya çıktığı Harp okullarına öğrenci alımlarında mezun olunan okullar arasında imam hatip lisesinin bulunmadığına...

Genelkurmay Başkanlığı'nın sitesinde duyuruya çıktığı Harp okullarına öğrenci alımlarında mezun olunan okullar arasında imam hatip lisesinin bulunmadığına dikkat çeken Memur Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, bu ayrıma son verilmesi gerektiğini söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın Harp okullarına öğrenci alımıyla ilgili konuşan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, "Daha başvuru bile yaptırmadan elemeye tabi tutulan imam hatip lisesi öğrencileri, bu ülkenin öz evlatları değil mi?" dedi.

Sofuoğlu "İmam-Hatip Liselerinin ara sınıflarında bile asla okumamış olmak şartını koymakla, Genelkurmay Başkanlığı, tabiri caizse ayrım ve eşitsizliği derinleştirdi. Yıllardır imam hatip liselerine kapılarını kapatan Genelkurmay, ara sınıflarda dahi olsa imam hatiplerin önünden geçmiş olmayı, gençler arasında üvey evlat muamelesine tabi tutulmak için yeterli bir sebep saymıştır." dedi.

Dünyanın birçok yerinde eşitlik ve özgürlükler adına olumlu adımlar atıldığını dile getiren Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, "Demokrasilerde özgürlük alanlarının her geçen gün genişlemesi, haksızlıkların azalması ve hatta bitmesi beklenirken eşitlik adına geri adım sayılabilecek bu durumun dayanağını merak ediyoruz. Milletin zihninde olumsuz bir algı oluşturan bu durumun neyle izah edildiğini öğrenmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Askerlik görevine çağrılırken hiçbir ayrım yapılmadığını, cepheye koşarken hep birlikte koştuklarını vurgulayan Mehmet Emin Sofuoğlu, "İmam hatip lisesi öğrencilerini diğerlerinden ayıran fark, düz lise müfredatına ek olarak, Kur'an-ı Kerim ve bazı dini konuları içeren dersleri öğrenmiş olmalarıdır. Bu derslerin hepsi Milli Eğitim Bakanlığınca, resmi devlet okullarında, devletin öğretmenlerince okutulmaktadır. Hiç kimse bu çocukları, daha az başarılı olmakla veya hainlikle, bölücülükle, terörle suçlayamaz ve diğer okulların öğrencilerinden daha az güvenilir olduğu iddiasında da bulunamaz. Öyleyse İmam Hatipli öğrencilere yapılan bu ayrım neyle izah edilecek? Bu ülkenin gençlerini, sadece diplomalarına bakarak elemeye tabi tutmanın hiçbir dayanağı olamaz. Bu ayrıma son verilmelidir." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim