• BIST 9560.85
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Parlamenter sistem bu ülkede hep kriz getirmiş”

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Parlamenter sistem bu ülkede hep kriz getirmiş”
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Kahramanmaraş'ta üyeleriyle bir araya gelerek, 16 Nisan'da yapılacak referandum oylamasında "evet" için destek istedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Kahramanmaraş'ta üyeleriyle bir araya gelerek, 16 Nisan'da yapılacak referandum oylamasında "evet" için destek istedi. Parlamenter sisteminin getirdiği olumsuzlukları değinen Yalçın, "Parlamenter sistem bu ülkede hep kriz getirmiş" dedi.

Mehmet Akif Kültür Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen "Kahramanmaraş Buluşuyor" toplantısı,İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an tilavetiyle devam eden programın açılış konuşmasını Memur-Sen İl Başkanı Abdülaziz Aydın yaptı.

Ardından Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, 16 Nisan'da yapılacak oylamada "Evet" sonucunun çıkmasıyla yaşanacak gelişmelerden bahsetti.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç'ın selamlama konuşmasının ardından alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, parlamenter sisteminin Türkiye'ye her zaman kriz getirdiğini söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, sendika başkanları ve üyelerinin yer aldığı toplantıda Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, şunları kaydetti: "Ulusal birlik hareketleri, gezisi,17,25'i, FETÖ'sü, 6-8 Ekimi ve nihayet 15 Temmuzu bu ülke yaşayabileceği bütün krizleri yaşamıştır. İstiap hakkını doldurmuştur. Parlamenter sistem bu ülkede hep kriz getirmiş. Ekonomik sistem bir türlü toparlanamamıştır."

Dönemin medya patronu, "hükümetleri ben kurarım, ben yıkarım" diyecek şekilde manşette bu ülkenin aklıyla dalga geçildiği ifade eden Yalçın, "Zamanın medya patronu Tansu Çiller'i tutan dinç, bilgin 20 şirket kamu bankalarından karşılıksız kredileri aldı. Ben çok iyi servet yaptım ama 28 Şubatta çok haram bulaştığı için tamamını kaybettim demiştir. Bu ülkede 28 Şubatın MGK kararlarını onlar uygulamayabilir ama ben gönüllüyüm diyen bir siyasetçi toplum selamıyla görevi devralırken bir medya patronu onu pijamayla evinde karşılıyor. Sabah gazetede manşet hazır kabine tamam. Onun için bundan cesaret alan bu medya patronu hükümetleri ben kurarım, ben yıkarım diyecek şekilde manşette bu ülkenin aklıyla dalga geçiyor. Ülke dibi görüyor. Gölcük depremine gelen paralardan memura maaş ödeniyor. İkinci ay ne vereceğiz. Onun için bu ülkede parlamenter sistemin geçmişinde yaşanabilecek bütün kirler, bütün krizler yaşanmıştır "diye konuştu.

16 Nisan'da yapılacak referandum oylamasında "Evet" kararı için çalışacaklarını kaydeden Yalçın, ana muhalefet partisinin neden hayır dediğini bilmediğini öne sürerek, "Kendi yeni fikirleri olmayanlar dışarıdan Fernande'yi çağırmışlar. Fernande bir hafta dinlemiş ve şu cümle geçti; "Ben inceledim sizin ülkenizi 14 yıldır ülkenizde bir hükümet var. Her girdiği seçimde oyunu yükseltiyor. Seçim güvenliği konusunda ciddi bir tartışma yok. Avrupa da katılım oranı düşerken sizde tavan yapıyor. Birde ben bir haftadır sizi dinliyorum neden hayır dediğinizi bir türlü anlamadım." Biz Fernande'yi anladıkta anlatanların neden anlatamadığını siyasi değilim ama hakikaten söylemeden geçemeyeceğim. Ana muhalefet partisinin kurduğu cümleden anladık ki 16 Nisandan sonra Cumhurbaşkanı başka partiden, Başbakan da başka partiden olursa bakın o zaman kriz ne diyor. Mesele anlaşılmamış ki anlatabilsin adama. Onun için Gırgır dergisi işi resmetmiş diyor ki; " Sayın parti başkanı siz 18 maddeyi okudunuz mu? " o da diyor ki; "Okumadım okursam evet derim." İşte olay bu arkadaşlar" dedi.

PKK ile gezi ruhunun "Hayır" oyu için çalıştığını belirten Yalçın, "PKK'nın dağ kadrosundaki komutanının bütün dilde "Hayır" pankartı hazırlayarak çalışma yapan teşkilata, gezi ruhuyla bütün dilde "Hayır" diyeceklere 16 Nisanda tek dilde "Evet" diyeceğiz. Rabbim sizden razı olsun çalışmalarınız "Evet" vesilesinde olsun" diyerek konuşmasını tamamladı.

Toplantı Genel Başkan Ali Yalçın'a, Suriyeli eğitimciler tarafından hediye verilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Parlamenter sistem bu ülkede hep kriz getirmiş”

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Parlamenter sistem bu ülkede hep kriz getirmiş”

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Parlamenter sistem bu ülkede hep kriz getirmiş”

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Parlamenter sistem bu ülkede hep kriz getirmiş”

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Parlamenter sistem bu ülkede hep kriz getirmiş”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim