• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın gençlerle bir araya geldi

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın gençlerle bir araya geldi
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bir Bilenle Bilge Nesil" Buluşması Liseler Arası Kompozisyon Yarışması ödül töreninde gençlerle bir araya geldi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bir Bilenle Bilge Nesil" Buluşması Liseler Arası Kompozisyon Yarışması ödül töreninde gençlerle bir araya geldi.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, ödül töreninde yaptığı konuşmada Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in hayatından bahsederek, projeyi ortaya koyan Genç Memur-Sen'e teşekkür etti. Yalçın, "Bu proje son derece önemli. 81 ilde dalga dalga yayılacak ve hep Ankara örneği üzerinden konuşulacak. Bu projeye bir hevesle başlayıp, başarıyla bitirip, kitap oluşturabilecek kompozisyonlarla, ödüllü eserlerle tarihe not düşen ve gelecekte "Ben bu yazıyı yazmıştım, bu kitaptaki yazı işte benim yazım" diyebilecek bir başlangıcı bugün yapan siz öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Memur-Sen'in 25 yıldır emek mücadelesi veren bir teşkilat olduğunu dile getiren Yalçın, "Çeyrek asrı devirmiş, geleceğe yürüyen bir teşkilattır. Kurucusu bir öğretmendir, bir şairdir, bir münevverdir. Kudüs Şairi olarak ismi sadece Türkiye'de değil, Türkiye'nin sınırları dışına da çıkmış, dünyanın birçok yerinde konuşulan Mehmet Akif İnan'dan başlayan bu yolculuk bugün 11 hizmet koluyla Türkiye'nin en büyük konfederasyonu, 1 milyonu aşmış örgütlü gücüyle Türkiye'nin en dinamik yapısı, en örgütlü gücü. 11 hizmet kolundan kamuda görev yapan bütün kamu görevlilerinin örgütlendiği, kendi hak, menfaatleri, ekonomik durumlarını iyileştirme noktasında ter akıttıkları, genel anlamda ülkenin korku tünelinden çıkması, özgür birikime kavuşması ve demokrasinin kurumsallaşması, birbirine saygının, sevginin, uzlaşı kültürünün yaygınlaşması için ter akıtan bir kurum. Küresel anlamda ise nerede bir mazlum, nerede bir mağdur varsa rengi, dili, dini, ırkı, şekli, mezhebi, meşrebine bakmayan gözyaşı ve alın terinin rengi dünyanın her yerinde aynıdır. Mazlumun, mağdurun dini sorulmaz diyen bir mefkure ile her geçen gün büyüyen, Türkiye'de 3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 1 milyon 900 bin memur emeklisi olmak üzere 5 milyon 100 bin kişiyi temsil eden, toplu sözleşme yaparak 2 yılda bir hükümetle masaya oturarak onların milli gelirden alacağı payı belirleyen devasa bir teşkilat, büyük bir organizasyon" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Törene Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın yanı sıra, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ve Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan da katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim