• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Memur-sen Genel Başkanı Ali Yalçın:

Memur-sen Genel Başkanı Ali Yalçın:
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, terörün ana muhalefetin yerine geçmeye çalıştığını belirterek, "Bu ülkede Çanakkale ruhu gerçekleşecek....

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, terörün ana muhalefetin yerine geçmeye çalıştığını belirterek, "Bu ülkede Çanakkale ruhu gerçekleşecek. Etnik ayrışmalar bitecek. Yeniden kucaklaşmalar gerçekleşecek. Bu ülkenin altına dinamik koyan küresel emperyal güçlerin taşeronluğuna soyunan terör örgütleri bu ülkede başarılı olamayacak" dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu Eğitim Bir-Sen Trabzon 2 Nolu Şubesi tarafından "Çanakkale Geçilmez" konulu program düzenlendi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre Merkezinde düzenlenen programa AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öğrenciler ve davetliler katıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program mehteran takımının konseriyle devam etti.

Programda bir konuşma yapan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çanakkale Zaferi'nin 101. yılını millet ve şükranla andıklarını belirterek, "Anadan yardan serden geçen millet için kopan parmağı hissetmeyen fakat emperyal güçlerin bu ülkenin sınırlarını geçmemesi için kendisinden geçen ve cennetle taçlanan bütün şehitlerimize Rabbim rahmet etsin. 101. yılında hepsini minnet ve şükranla anıyoruz. Rabbim mekanlarını cennet etsin" dedi.

Kim tuzak kurduysa onun karşısına dikildiklerini belirten Yalçın, "Bir sendikadan çok öteyiz. Biz biliyoruz ki bu ülke korku tünelinde çıkmazsa ensesinde soluyan diz çöktürmeye çalışan parazitler milletin sırtında sökülüp atılmazsa bizim alacağımız kazanımların hiçbir anlamı yok. Ekonomik anlamda yapılacak iyileştirmelerin hiçbir anlamı yok. Çünkü hepsinin kaybedilmesinde bir düdük yeterlidir. Bu ülkede ekonominin bir süre toparlanamamasının ve her defasında bütün kazanımların sıfır noktasına dönmesinin arkasında yatan temel neden bu ülkede ham demokrasinin tam demokrasi olmayışı bu ülkede istikrarın bir türlü yakalanamayışı ve ensemizde her zaman tehdit savuranların hükümdarlığının devam etmesinden kaynaklanıyor. Onun için Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen ailesi olarak biz konuda ülkenin önünün açılması için vesayetçilerin değil millet ve millet iradesinin yanında yer aldık. Kim ne zaman bir tuzak kurduysa biz onun karşısına dikildik. 17-25 Aralık'ta millete küresel aktörlerin kurduğu tuzağın farkına vararak bu küresel bir operasyondur, Türkiye'ye operasyon çekiliyor. Bunun anlamı budur diyerek biz direniş gösterdiğimizde bize tepki gösterenler daha sonra bize hakkı teslim ettiler. Gezi'de emek örgütleri sokağa indirilip onlar üzerinden toplum karıştırılmak istenilerek mahşeri cümbüşçüler alana çekilip Türkiye'de yeniden 28 Şubat yaşanmaya çalışıldığında Soros'un projesi diktatörlükten demokrasiye modülleri adım adım uygulandığında o sokak hareketi tetiklendiğinde ve küresel oyun ortaya konulduğunda biz karşı çıktık" ifadelerini kullandı.

"BU ÜLKEDE ÇANAKKALE RUHU GERÇEKLEŞECEK"

Ülkenin altına dinamik koyan küresel emperyal güçlerin taşeronluğuna soyunan terör örgütlerinin bu ülkede başarılı olamayacaklarını dile getiren Yalçın, "Bu ülkede Çanakkale ruhu gerçekleşecek. Etnik ayrışmalar bitecek. Yeniden kucaklaşmalar gerçekleşecek. Bu ülkenin altına dinamik koyan küresel emperyal güçlerin taşeronluğuna soyunan terör örgütleri bu ülkede başarılı olamayacak. Bu ülke kendisinden beklenen kalkınmayı gerçekleştirerek mağdur ve mazlum coğrafyalarda yurtdışına çıktığımızda bizi gören göz yaşındaki ışıltıyla bizi kucaklayan bağrına basan ve ne zaman neredesiniz diyen insanların çağrısına cevap veren bir ülke haline gelecektir" şeklinde konuştu.

"MECLİS DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMASINA DESTEK VERİYORUZ"

Ülkenin altını oynamaya çalışanların dokunulmazlığının olmaması gerektiğini ifade eden Yalçın, "Mecliste dokunulmazlıkların kaldırılması konusundaki ortaya konan iradeye sonuna kadar destek veriyoruz. Kürsü dokunulmazlığı hariç. Bu ülkenin altını oymaya çalışanların dokunulmazlığı olmasın. Bu ülkenin kaynaklarını cebine aşırmaya çalışanların dokunulmazlığı olmasın. Bu ülkede millete, vatana, insana, medeniyete, mazlum coğrafyalara, gözünü bize dikmeye çalışanlara hizmet üretenlerin kürsüde sözünü söyleme fikrini açıklama hürriyeti dokunulmazlığı her zaman olsun" dedi.

"BU ÜLKEDE TERÖR ANA MUHALEFETİN YERİNE GEÇMEYE ÇALIŞIYOR"

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için İstanbul Valiliğine giderek Taksim'i istediklerini söyleyen Yalçın, şöyle konuştu:

"Bu ülkede terör ana muhalefetin yerine geçmeye çalışıyor. Çünkü ana muhalefet boşluğu ya da muhalefet partilerinin ürettiği boşluğu terör değerlendirmeye çalışıyor. Bu ülke bu açmazdan kurtulmalıdır. Siyaset bizim işimiz değil. Biz sendikayız. Ama siyasetin bıraktığı boşluklar ve ürettiği sorunlar bizi doğrudan etkiliyor. Emek ve Dayanışma Günü bu ülkede karışma gününe dönüşüyor. Çatışma gününe dönüşüyor. Taksim üzerinden üretilen gerginlikle ülkeye korku sarılıyor. Bütün millet tedirgin ediliyor. Ülkenin bütün kaynakları bir anlamda hırpalanmaya, heba edilmeye çalışılıyor. Memur-Sen olarak İstanbul Valiliğine başvurarak bu kez Taksim'i biz istiyoruz dedik. Adam gibi 1 Mayıs nasıl yapılır bunu da görsünler istedik."

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın konuşmasının ardından KTÜ Rektörü Süleyman Baykal'a plaket takdim edilirken, program "Çanakkale Geçilmez" konulu film gösterisiyle sona erdi.

Memur-sen Genel Başkanı Ali Yalçın:

Memur-sen Genel Başkanı Ali Yalçın:

Memur-sen Genel Başkanı Ali Yalçın:

Memur-sen Genel Başkanı Ali Yalçın:

Memur-sen Genel Başkanı Ali Yalçın:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim