• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Memur-sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker:

Memur-sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker:
Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü sendika binasında kutladı.

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü sendika binasında kutladı. İlk ve ortaokul öğrencilerinin Doğu ve Güneydoğu'da şehit olan polis ve askerler için yazdıkları mektuplar ise postaya verildi.

Dünya Kadınlar Günü, Anneler Günü, Sevgililer Günü gibi bütün bireylerin bir günü indirgenerek kutlanmasını sendika olarak değerler noktasında kabul etmediklerini hatırlatan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, "Türkiye'de ve dünyada kadının şiddete uğradığı, darp edildiği, tacize uğradığı, eşi tarafından öldürüldüğü, dövüldüğü bir dünyada kadınlarımızın haklarının ne kadar savunduğumuzu ne kadar yerine getirdiğimizi de zaten pratikte de görüyoruz. 8 Mart'ta dünyada kadınları hatırlayacaksınız. 9 Mart'ta 10 Mart'ta ne olacak? Kadınları hatırlamayacak mısınız" dedi.

Dünyada hangi alanda bir başarı isteniyorsa o başarının arkasında değil, yanında bir kadın olduğunun altını çizen Başkan Numan Şeker, "Nerede başarılı bir başbakan ya da cumhurbaşkanı varsa yanında bir eşi vardır. Toplumun gerçek mimarı da kadınlardır. Dolayısıyla biz Türkiye'nin en büyük sendikası Memur-Sen olarak kadınların sadece bir gün değil, her gün hatırlanması ve ellerinin öpülmesi gerektiğini savunuyoruz. Çünkü her zaman kadınları cennetin ayakları altına serildiği bir anlayış içerisindeyiz. Şiddete maruz kalmadığı, haklarının sonuna kadar verildiği günleri görmek dileğiyle kadınlar gününü 365 gün olarak hatırlayacağız" diye konuştu.

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği olarak Doğu ve Güneydoğu'da şehit olan asker ve polislerin eşleri ve anneleri için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Bursa'daki ilk ve ortaokul öğrencilerinden mektup yazmalarını istediklerini ifade eden Başkan Numan Şeker, Çocuklarımızın içlerinden gelerek saf duygularla yazdıkları mektupları da inşallah bu vesile ile Bursa'mızın simgesi olan kestane şekerleri ile birlikte operasyonların yapıldığı ilçe emniyet müdürlerine ve garnizon komutanlıklarına yollayacağız" dedi.

Kadının hiçbir ideolojinin aracı ve oyuncağı olmadığını belirten Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği Kadın Kolları Başkanı Neriman Tok Çokgezer ise, "Kapitalizm, kurnazca sürdürdüğü algı operasyonlarıyla iliklerine kadar sömürüye ve pazarlamaya elverişli hale getirdiği kadını "özgürlük" yalanıyla aldatmayı sürdürebilmektedir. Son tahlilde kadına cinsel bir obje olmanın ötesinde anlam yükleyemeyenler, ona tarihinde en aşağılık muameleyi reva görmüşlerdir. Kadının maddi-manevi tüm varlığı, sömürü, istismar, yağma, talan ve kazanç alanına dönüştürülerek hiçleştirilmiş, aşağılanmıştır. Bizim değer dünyamızda kadın hiçbir ideolojinin ne aracı ne oyuncağıdır. Kadın yaşamın ana öğesi, kurucu ve koruyucu unsuru, bir bütünün diğer yarısı olarak bütünlüğün tamamlayıcısıdır" dedi.

Memur-sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker:

Memur-sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim